Naslovna » Izlasci » Festivali » Zatvoren 42. FEST
Zatvaranje FEST-a - Gabi Tana
Zatvaranje FEST-a - Gabi Tana

Zatvoren 42. FEST

Večeras je u Sava centru svečano zatvoreno 42. izdanje FEST-a. Publici su se obratili Borislav Anđelić, umetnički direktor, Ivan Karl, selektor, i Dragan Marinković, izvršni direktor Festivala.

– Pod motom „Nije sve crno belo“ koji često odražava našu društvenu stvarnost, doveli smo FEST, njegovo 42. izdanje, do kraja. Pre svega, treba da zahvalimo vama na prisustvu, ispunjavali ste sale skoro do poslednjeg mesta, ovo je zajednički uspeh svih nas“, rekao je Anđelić.

Festival je zvanično zatvorila Gabrijela Tana, producentkinja filmova „Nevidljiva žena“ i „Filomena“ koja se publici obratila sledećim rečima:
– Stvarno je bila velika radost biti ovde, sa oba filma. Svi želimo da se vratimo ovde opet, videćemo se i sledeće godine.

Takođe je uručena nagrada pobedniku programa „Evropa van Evrope“, a publici se tom prilikom obratio Klaus Eder, predsednik tročlanog žirija koji je želeo da kaže nekoliko stvari i o Festivalu:
– U poslednjih nekoliko dana video sam dosta filmova, i gde god da sam otišao, u bilo kom terminu, sala je bila puna. Film koji ćete videti večeras je premijerno prikazan u Kanu u sali koja prima 1.500 ljudi. Znate li koliko je vas večeras? 3.400! Ovo je veći događaj nego festival u Kanu! Ovo je najviše što festival može da postigne, da stekne poverenje publike. Zahvaljujemo se i vama, vernoj publici, što je Festival ove godine bio toliko uspešan.

Usledila je projekcija kanskog pobednika, filma „Plavo je najtoplija boja“, reditelja Abdelatifa Kešiša.

Iako će zvanični program Festivala biti završen večeras projekcijom filma „Duran Duran: Unstaged“ Dejvida Linča, zbog velikog interesovanja publike biće održan FEST na bis, sa projekcijama u Dvorani Doma sindikata i Dvorani KCB, 10. i 11. marta. (danubeogradu.rs)