Naslovna » Izlasci » Festivali » MAD in Belgrade i Fond B92: Zajednička humanitarna akcija
MAD in Belgrade - Beograd je brat
MAD in Belgrade - Beograd je brat

MAD in Belgrade i Fond B92: Zajednička humanitarna akcija

Festival MAD in Belgrade i Fond B92 u zajedničkoj humanitarnoj akciji omogućili su slobodan ulazak na oba festivalska dana u periodu od 12 do 18h svima koji doniraju paket pelena.

Volonteri Fonda B92 biće u subotu 24. i nedelju 25. maja na ulazu na festival kod Muzeja savremene umetnosti, a dnevnu ulaznicu dobiće svako ko od podneva do 18.00 donese paket pelena u veličini po želji.

Festival MAD in Belgrade će i sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala uplatiti za pomoć nastradalima u poplavama.

„Fond B92 se sa zadovoljstvom priključuje humanitarnoj akciji MAD festivala za pomoć žrtvama poplava u Srbiji. Više hiljada trudnica, majki, beba i nekoliko hiljada dece je evakuisano iz poplavljenih područja Srbije. U ovoj situaciji posebno je ugroženo zdravlje najmlađih stanovnika Srbije, beba i male dece, što nas obavezuje da iskustvo stečeno u aktivnostima Bitke za bebe još jednom uposlimo za dobrobit dece i roditelja. Pozivamo vas da u toku dana donosite pelene punkt Fond B92 na ulazu na festival i tako urgentno pomognete bebe i njihove roditelje kao i da donirate novac za hitnu nabavku najpotrebnijeg“, izjavio je Veran Matić, predsednik UO Fonda B92.

Veliki broj muzičara koji nastupaju na festivalu pridružio se apelu za pomoć ugroženima od poplava.

MAD in Belgrade će se održati 24. i 25. maja u parku kod Muzeja savremene umetnosti. Tokom dva dana publici će predstaviti više od 100 izvođača na spektakularno dizajniranim stejdževima, uz najbolje ozvučenje na svetu Vero Funktion-One, lavirint, maske i najznačajniji medij na svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni – Boiler Room.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1.200 dinara za jednodnevnu i 2.000 dinara za dvodnevnu ulaznicu su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu.

Na dugoj listi izvođača su Neneh Cherry, kojoj će ovo biti prva poseta Beogradu, najbolji svetski DJ na Resident Advisor listi za 2013. godinu Dixon, trojac WhoMadeWho, Tonny Allen, jedan od najcenenijih afričkih bubnjara, i to u sasvim posebnom electro-jazz izdanju, uz pratnju saksofoniste Jimi Tenora, Omar S, zvezda detroitske scene i mnogi drugi. (danubeogradu.rs)

loading...