Naslovna » Izlasci » Festivali » Beograd Velograd – biciklistički festival 14. juna
Beograd Velograd
Beograd Velograd

Beograd Velograd – biciklistički festival 14. juna

Zahvaljujući velikom uspehu prošlogodišnjeg prvog Beograd Velograd biciklističkog festivala, u subotu, 14. juna, u beogradskoj Savamali, biće održan drugi Beograd Velograd festival uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

Centralni događaj festivala je poznata Narandžasta biciklistička tura (Orange Bike Ride), grupna biciklistička tura na koju su pozvani svi Beograđani, da obučeni u narandžasto pređu put od Trga Republike to Savamale. Pored toga, u Savamali biće organizovane brojne zabavne i edukativne aktivnosti, počev od biciklističke modne revije, takmičenja u akrobacijama sa biciklom (BMX-stunt show), biciklističkog polo meča i spore trke biciklima, do konferencije eksperata za biciklizam koji će dati predloge kako da Beograd postane bolji grad za bicikliste.

Organizatori “Beograd Velograd” festivala će pokloniti tri jedinstvena bicikla „najnarandžastijim“ učesnicima Narandžaste biciklističke ture i posetiocima festivala.

Kako učiniti Beograd još lepšim? Kako ubediti Beograđane u to da je biciklizam mnogo više od sporta i da urbani biciklizam predstavlja lagan, ekološi, jeftin i zdrav način vožnje po gradu? Kako ostvariti saradnju sa lokalnim vlastima u stvaranju uslova za sigurnu vožnju bicikala u Beogradu, u povećanju bezbednosti i razvoju biciklističke infrastukture? Na koji način iskustvo Holandije u razvoju biciklizma može koristiti Beogradu?

Odgovore potražite na festivalu Beograd Velograd! (danubeogradu.rs)

Program

17:30-20:00 … Poslovni sajam
17:30-18:00 … BMX akrobacije
17:30-18:99 … Spora trka biciklima
18:00-19:00 … Polo meč na biciklima
19:00-19:30 … Dodela nagradnih bicikala
21:00-22:30 … Biciklistički bioskop