Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Izložbe » Slikar Vlaho Bukovac: Obilazak izložbe i radionica
Vlaho Bukovac - Baronica Rukavina, 1898; detalj
Vlaho Bukovac - Baronica Rukavina, 1898; detalj

Slikar Vlaho Bukovac: Obilazak izložbe i radionica

U atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu u nedelju 29. juna završava se izložba Slikar Vlaho Bukovac (1855-1922). Tim povodom biće priređeno poslednje autorsko vođenje kroz postavku.

U četvrtak, 26. juna od 18.00, autor izložbe, viši kustos Petar Petrović zainteresovanim posetiocima predstaviće sve Bukovčeve radove koji se čuvaju u Narodnom muzeju, a koji su prvi put zajedno izloženi na ovoj postavci. Tumačenje slikarevog likovnog izraza, biće prožeto detaljima iz bogate umetnikove biografije. Za ovaj program nije potrebno prethodno prijavljivanje.

Reč je o aktovima, autortretima i portretima po kojima je Bukovac bio nadaleko poznat, a koji će posetocima omogućiti neposredan uvid i celovito sagledavanje razvoja stila i njegovih umetničkih preokupacija.

Modni portal

Za mladu muzejsku publiku, osmišljena je radionica pod nazivom Modni portal. Ovaj program je namenjen je deci između 10 i 14 godina i odvijaće se u subotu, 28. juna od 12.00 do 14.00. Učesnici radionice će se baviti razilikama u odevanju koje se može videti na portretima Vlaha Bukovca i današnje mode.

Mladi će imati priliku da nakon obilaska postavke izložbe Slikar Vlaho Bukovac, u grupama, naprave modele za koje su ih inspirisali portreti sa izložbe i na dva sata postanu modni kreatori, krojači i modeli.

Pošto je broj mesta za učešće u radionici ograničen potrebno je prijavljivanje: eduka@narodnimuzej.rs ili 060/8075-035 i 011/3306-019, radnim danima od 9.00 do 17.00, najkasnije do petka 27. juna. (danubeogradu.rs)

loading...