Naslovna » BG špijun » U toku je… Exit avantura!
Queens of the Stone Age

U toku je… Exit avantura!

Sinoć oko pola sata posle ponoći, posle skoro dva sata vrhunske rokenrol svirke sastava Queens of the Stone Age, pred oko 16 000 ljudi, zatvoren je Rock@Exit festival, čime je i zvanično počela velika osmodnevna Exit avantura!

Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi pružio je najbolju moguću uvertiru za Exit i Sea Dance i pružio samo mali uvid u ono što od 10. do 13. jula očekuje publiku u Novom Sadu i od 15. do 17. jula na plaži Jaz kod Budve.

Tim povodom, Dušan Kovačević, direktor Exit festivala, izjavio je: „Festival nosi sa sobom preveliku količinu pozitivne energije da bi se ona konzumirala odjednom, bez pripreme. Rock@Exit je ispunio svoju misiju, i predstavio savršeno zagrevanje za najbolji evropski festival i najluđu avanturu ovog leta“.

Dugoočekivani rokenrol bend Queens of the Stone Age sinoć su prvi put nastupili pred publikom iz Srbije, kao i fanovima iz Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Mađarske, BiH, Velike Britanije, Holandije… Nastup je otvorila odlična „You Think I Ain’t Worth a Dollar, But I Feel Like a Millioner“, da bi već na sledećoj pesmi Queensi „zakuvali“ svojim možda najvećim hitom, „No One Knows“, koji je digao publiku na noge, dok je cela tvrđava gromko pevala uz harizmatičnog frontmena Džoša Homa.

Posle kratkog odmora i sabiranja utisaka jedino što nam preostaje je da se pripremimo za nastavak velike letnje Exit avanture, na istom mestu, za manje od mesec dana. Na festivalima Exit i Sea Dance publiku očekuju nastupi zvezda kao što su Damon Albarn, Hurts, Jamiroquai, Stromae, Pet Shop Boys, Rudimental Live, Skrillex, Stromae, Suede, Gloria Gaynor, Afrojack vs Quintino, Carl Cox vs. Danny Tenaglia, Deep Dish, Disclosure Live, Example Live i mnogi drugi.

Exit avantura se nastavlja! (danubeogradu.rs)

Pogledajte delić atmosfere sa festivala Rock@Exit