Naslovna » Izlasci » Shopping » Fitbit One – maleni čuvar zdravlja
Fitbit One
Fitbit One

Fitbit One – maleni čuvar zdravlja

Iz kompanije Fitbit na domaće tržište je stigao još jedan zanimljiv proizvod namenjen vođenju zdravijeg načina života. Radi se o One gedžetu koji je direktan naslednik modela Ultra, od koga je preuzeo elegantan i jednostavan dizajn, kao i male dimenzije.

U pitanju je maleni pedometar sa bluetooth konekcijom, ekranom i još nekim senzorima, a kao i nedavno predstavljenoj Flex narukvici glavni zadatak mu je da prati dnevne i noćne aktivnosti korisnika i sugerira na pravilnije životne navike, odnosno kvalitetniji i zdraviji život.

One teži svega sedam grama, ali poseduje bateriju koja može da ponudi radnu autonomiju od sedam do deset dana, što je za uređaje ovakvog tipa veoma važna stavka. Pošto poseduje štipaljku lako se može zakačiti za košulju ili farmerice, a ako nekome to smeta može se nositi i u džepu. Inače, One je napravljen od najkvalitetnije plastike i nosi se u specijalno dizajniranom silikonskom kućištu koje je otporno na sve spoljne uticaje, padove i potrese.Promo

Aktivacija One-a je jednostavna – na sajtu www.fitbit.com kreira se nalog, postave se osnovni parametri vlasnika (visina, godine, težina, pol…), a onda ako korisnik želi, mogu se zadati i ciljevi, sa kojim startuje elektronski kontrolisana dijeta.

Zapravo reč je o kombinaciji dijete i povećane aktivnosti bilo kog tipa, jer Fitbit One meri sve, ali, naravno, ono što korisnik unose u organizam u vidu hrane i pića bi trebalo da unese i u svoj nalog, kako bi aplikacija mogla sve da analizira i izračuna, a onda i da pruži potrebne (adekvatne) savete.

Od sličnih rešenja na tržištu One se izdvaja i po tome što je u stanju da prati i noćne aktivnosti korisnika, ali i po tome što ima integrisan alarm koji se može podesiti da vibrira, pišti ili zvoni po želji korisnika.

One sa iOS i Android uređajima kominicira preko Bluetooth veze i može se sinhronizovati kako sa oficijalnim Fitbit aplikacijama tako i sa fitness i wellness aplikacijama drugih proizvođača. I na kraju ostaje pitanje cene koja je veoma korektna shodno mogućnostima ovog gedžeta što je i jedan od glavnih razloga njegove velike popularnosti. Cena (sa PDV-om): 11.890 dinara. Kontakt: Apcom, www.apcom.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.