Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest 2014 » Belgrade Beer Fest 2014: 50 bendova i 50 brendova
Belgrade Beer Fest - najava
Belgrade Beer Fest - najava

Belgrade Beer Fest 2014: 50 bendova i 50 brendova

Najposećenija pivska manifestacija, Belgrade Beer Fest, počinje za nekoliko dana a danas je još jednom istaknuto koliko znači Beogradu.

Već jedanaest godina Belgrade Beer Fest svake godine poseti u proseku 700.000 posetilaca od kojih su brojni gosti iz regiona, Evrope i sveta. Jedan od simbola prestonice još od osnivanja 2003. godine važi za mesto druženja i tolerancije.

Pored ekonomske dobiti važan je imidž Beograda koji je nemerljiv – strani turisti i brojni novinari koji prate Beer Fest šalju u svet pozitivnu sliku o gradu i Srbiji.

Najavljeno je da će grad zajedno sa republičkim organima, policijom na ovogodišnjem festivalu sprovoditi dve akcije koje su veoma važne da bi se sačuvala pozitivna atmosfera: kontrolisaće se zabrana prodaje alkoholnih pića maloletnim posetiocima i izdavaće se fiskalni računi.

Belgrade Beer Fest je pitanjima bezbednosti uvek pristupao na najozbiljniji način. Broj incidenata za prethodnih jedanaest godina, u srazmeri sa brojem posetilaca je, minoran, čemu je najviše doprinela izuzetna saradnja i angažovanje pripadnika MUP-a Republike Srbije. Pored pripadnika MUP-a i ove godine će festival obezbeživati članovi bezbednosne agencije Sectra Consulting. Oni će zajedno sa organima reda kontrolisati ulaze u ograđeni prostor, a u akciju što boljeg obezbeđivanja posetilaca biće uključene i specijalne jedinice MUP-a za otkrivanje eksploziva i narkotika.

Jedna ambalaža koja se 100% reciklira, a da pri tom ne gubi na kvalitetu je limenka. Ball Packaging Europe Belgrade je već šestu godinu partner Belgrade Beer Festa u kampanji „Biram da recikliram“, koja ove godine ima humanitarni karakter pa se zove „Biram da recikliram i doniram“.

Pored velike ponude domaćih i inostranih pivskih brendova posetioce o ove godine očekuje izuzetan muzički program.
Zahvaljujući podršci Ambasade SAD nastupiće velika svetska zvezda i dobitnik pet Gremi nagrada CeeLo Green, što predstavlja značajan doprinos kulturološkoj saradnji SAD i Srbije.

I specijalni gost završne konferencije za medije, pevač grupe Parni valjak Aki Rahimovski, koja će prvog dana podelilti binu sa CeeLo Greenom, naglasio je da publika od njih može da očekuje puno energije i dobrog rokenrola.

Prvog dana festivala nastupiće i bendovi BlekBox, Love Hunters, kao Felix Da Housecat iz SAD. Ulaz se plaća samo prvog dana, a cena karte je 300 dinara. Program pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.