Naslovna » Porodica » Deca » Dečiji sportski dani 2014
Dečiji sportski dani

Dečiji sportski dani 2014

Ispred Ušće SC, od 30. avgusta do 3. septembra (10.00 – 20.00), biće održana manifestacija Dečiji sportski dani 2014.

Školica sporta, razgibavanje, sportska i korektivna gimnastika, druženje sa poznatim sportistima, samo su deo aktivnosti u kojima će klinci i klinceze moći da učestvuju.

Svakog dana biće priređene brojne sportske aktivnosti za decu. Dani su podeljeni po kategorijama, pa će tako prvog dana, 30. avgusta, mališani moći da uče o osnovama sportova koji ih interesuju, razgibavaju se, vežbaju na motoričkom poligonu, ali i učestvuju na zanimljivom „takmičenju u spretnosti“ od 16.00. Tog dana biće organizovano druženje velikih i malih sportista jer će gosti biti upravo neki od sportskih reprezentativaca Srbije.Za dž

Drugi dan, 31. avgust, posvećen je problemima ravnih tabana kod dece i korektivnoj gimnastici, pa svi roditelji koji žele mogu da dovedu svoju decu kako bi se zajedno upoznali sa metodama otklanjanja ovih problema. Korektivnim vežbama od 18.00 mogu da se pridruže i mame, tate, bake i deke.

Treći dan Dečijih sportskih dana, 1. septembar, osmišljen je kao atletski poligon, a deca će moći da se zabave u trci štafeta, trci u džakovima, vežbama sa padobranom, kao i baratanjem rekvizitima – loptama, čunjevima, palicama i gumama.

Četvrtog dana manifestacije, u utorak, 2. septembra, fizijatri i fizioterapeuti edukovaće roditelje na temu posturalnog statusa kod dece i značaja bavljenja sportom kao jedinog vida preventive.

Poslednji, peti dan, 3. septembar, obeležiće sportske radionice za decu sa posebnim potrebama, dok je termin od 16.00 rezervisan za ono najslađe – aktivnosti za najmlađe i igrica „Bebaći u akciji“.

Dečije sportske dane organizuje Ušće SC u saradnji sa Sportskom akademijom Senjak, a manifestacija je deo kampanje „Sezona osmeha – nasmejani septembar“ koju Ušće poklanja najmlađim posetiocima u susret početku školske godine. (danubeogradu.rs)