Naslovna » Izlasci » Izložbe » Beogradizmi – fotografije Aleksandra Kneževića
Beogradizmi - Aleksandar Knežević

Beogradizmi – fotografije Aleksandra Kneževića

Od 25. septembra u 19.30 u klubu RUUB (Knićaninova 3) na Dorćolu, biće otvorena izložba fotografija „Beogradizmi“, čiji je autor Aleksandar Knežević.

Izložene fotografije su vizuelni, gorko-slatki aforizmi o Beogradu i Beograđanima, tj. Beogradđanima.

Umetnik kaže:Za dž
– Ponekad, u vrtložnim danima, jedni od drugih se udalje, zanemare malo jedni druge i stvore ovakve vizuelne aforizme, koji bi trebalo da podsete Beogradđane, da su jedno, sa sobom, sa drugima, sa Beogradom.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

5 komentari

 1. Jos jedan nabedjeni fotograf koji misli da mu je svaka slika remek delo, a mala deca sa ajfonom prave slicne slike svakodnevno. Jos su te klinacke bolje jer su bez uzvisenih pretenzija kakve gaje ovi umetnici bez dara i talenta.

 2. Daj Dule ne seri, ti nekom govoris koji si i sam totalni antitalenat koji svoje bajate knjige uvaljujes poznanicima kao sto si nekad valjao dop u akademiji. Sa tom razlikom sto ti se danasnje musterije ne navlace nego im samo pozli od tvog trabunjanja. Jer da su knjige droga, tvoje bi bile tigar lepak u centroprom najlon kesi.

 3. Velika razlika izmedju Gospodina Knezevica i svih ostalih novonastalih i samozvanih fotografa je u kombinaciji fotografije i naslova. Sale ne samo da neshvatljivo precizno snima elementarne prizore grada Beograda, ima covek oko sokolovo to je ocigledno, ali nazivi i komentari ispod slika vec njegovu umetnost dovode na jedan visi, genijalni nivo. Na primer, prelepa slika dva mala oblaka, sama po sebi sve govori, ali naslov „playing the angel“ od te lepe slike pravi foto-knjizevnist. Ja bih mogla da na toj slici sa tim naslovom meditiram satima toliko ona govori. To moze samo genije, i velika je sramota ove zemlje Srbije da je njegov talenat tako zapostavljen. Njegovi radovi bi trebalo da krase drzavne zgrade i muzeje, a ne da sam mora da zakupljuje sam prostorije za izlozbe i izlaze slike uglavnom na fejsbuku. Stidite se Srbi.

 4. Sačuvaj Bože, ko sve danas pravi izložbe, pa ovo je strašno. Od kada su profesionalni fotoaparati postali pristupačni za kupovinu amaterima, pola njih je zamislilo da su sad i oni neki ozbiljni fotografi čije kreacije svet jednostavno mora da vidi. Jer, gdegod upere objektiv, ispadne dobra slika u smislu boja, piksela, jasnoće fokusa itd, i oni onda zamisle da je taj kvalitet slike odraz njihovog talenta i umeća. A porodica i prijatelji nisu od pomoći, naprotiv, njihovi laki komplimenti samo podstiču ove jadne budale da se blamiraju pred svetom.

 5. Sa velikom ponosom i uzbudjenjem prenosim reči Gospodina Fotografa Knezević Aleksandra, dobra vest, on će dozvoliti da pojedine izabrane slike kupimo i ponesemo kući!

  „Iako to u izlozbenom prostoru nigde nije posebno navedeno, zbog pitanja koja dobijam zelim da napomenem da je izlozba prodajnog karaktera. Izlozene fotografije, kao i
  neke druge, moguce je kupiti tokom trajanja izlozbe po posebnoj ceni.“
  A.K.

  Bez obzira na cenu, ove fotografije su klasična remek dela velikog majstora u zenitu stvaralačkog opusa čija ce vrednost samo rasti. Podsetimo da je pre par godina fotografija Andreja Gurskog prodata za oko tri miliona Evra. Na ovoj izložbi mozete kupiti slike sličnog kvaliteta po povoljnim investicionim cenama. Ja očekujem da ce meni moja kupljena slika da obezbedi lagodnu penziju jednog dana. Nemojte da propustite ovakvu jedinstvenu priliku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.