Naslovna » Porodica » Deca » Prijatelji dece Srbije: Dečja nedelja 2014
Dečja nedelja

Prijatelji dece Srbije: Dečja nedelja 2014

Od 6. do 12. oktobra u Beogradu Prijatelji dece Srbije organizovaće manifestaciju Dečja nedelja 2014, posvećenu osnaživanju porodice.

Ove godine Dečja nedelja biće usmerena i ka podsticanju klime za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju. Ovo je prilika da se govori o značaju podrške porodici bilo da je ona biološka, hraniteljska, usvojiteljska, o mehanizmima za bolji položaj porodice u društvu; da se zajedno učini više da deca ne žive u institucijama socijalnog zbrinjavanja.

Dečja nedelja 2014 ima i moto: „Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“.

Uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u realizaciji aktivnosti Dečje nedelje učestvuju vladine institucije, organizacije i udruženja građana.

Manifestacija će biti otvorena 6. oktobra u 11.00 u Domu omladine Beograda debatom „Usvojenje u Srbiji – činjenice i dileme“. Na sednici učeničkih parlamenata „Škola kao porodica“ učestvovaće predstavnici iz dvadeset gradova Srbije. Događaj će biti organizovan 7. oktobra u Narodnoj skupštini.

Dan otvorenih vrata je deo Dečje nedelje. U sredu, 8. oktobra, porodice sa decom i deca na smeštaju u ustanovama socijalne zaštite posetiće Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U Skupštini grada Beograda, 9. oktobra od 13.00, biće dodeljene godišnje nagrade „Neven“ i „Dobra igračka“. Dan kasnije, 10. oktobra od 11.00, na Kalemegdanu, u parku i na platou ispred UP „Cvijeta Zuzorić“ biće organizovana prezentacija dečijeg stvaralaštva, kreativne radionice, izložba na otvorenom, sajamsko predstavljanje aktivnosti udruženja koja se bave decom.

Još jedan deo manifestacije je program „Mostovi među generacijama“ koju čini razmena stvaralačkih iskustava kroz aktivnosti dece i starih i OŠ „Marko Orešković“, 11. oktobra. Dečja nedelja biće završena zajedničkim izletom i nedeljnim ručkom dece iz domova bez roditeljskog staranja sa aktivistima Prijatelja dece Srbije i porodicama sa decom na Kalemegdanu. (danubeogradu.rs)

loading...

2 komentari

  1. sranje citav site

  2. Nadamo se da Ti možeš da napraviš bolji sajt. Možda bi nas konkurencija podstakla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.