Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Eat Belgrade, 16. novembra u klubu Tranzit
Festival Eat Belgrade
Festival Eat Belgrade

Festival Eat Belgrade, 16. novembra u klubu Tranzit

Prvi gastro-kulturni festival Eat Belgrade biće održan u nedelju, 16. novembra od 13.00 do 20.00, u klubu Tranzit (Braće Krsmanović 6-8).

Eat Belgrade je mini food festival nastao kao rezultat želje organizatora da zdrava, dobra, ukusna i inspirativna hrana postane deo svakodnevnog života, neki put i na sasvim neočekivane načine. Cilj je da se kroz istraživanje doživljaja hrane nauči o nama samima, o vremenu u kome živimo i da se definiše kakvo mesto zauzima hrana u našoj kulturi i kulturnom identitetu.

Eat Belgrade će se prvenstveno baviti unapređivanjem domaće gastronomske kulture. Na beogradsku scenu doći će najbolji domaći i strani gastro-profesionalci, biće organizovane edukativne radionice i predstavljeni ljudi koji se bave permakulturom, organskim uzgojem hrane i urbanom agrokulturom.

Učesnici će se hranom baviti i na drugačiji način – istraživaće doživljaja hrane, hranom kao povodom, uzrokom ili kontekstom kulturnog čina. Zbog toga hranu neće samo pripremati, probati i u njoj uživati, već će je kombinovati sa muzikom, dizajnirati je, fotografisati, stilizovati, pisati o njoj…

U programu učestvuju: Slavimir Stojanović, dizajner, koji će predstaviti svoje kolege u segmentu programa Pecha Kucha for Foodies. DJ duet Ewox & Tamarinski ovoga puta neće imati samo zajednički DJ set, nego će se boriti jedno protiv drugog iza plinskih plamenika.

Džejms Lajon, autor hit romana „Poljubac leptira“ predstavlja svoju vampirsko-gastronomsku priču, a naša najpoznatija food bloggerka Marija Petrović, koja stoji iza bloga Palachinka, održaće fotografsku radionicu.

U segmentu programa „Superžene (i) kuvaju“, dramaturškinja Biljana Srbljanović i Mina Pejić Božović, psihološkinja, predstavljaju nekoliko neobičnih recepata.

Sledeći Eat Belgrade je planiran već za 14. decembar, kada će biti organizovan i Undeground Food Market, jedinstvena mala pijaca na kojoj će se predstaviti najbolji mali proizvođači vrhunske hrane koji načinom uzgoja namirnica oživljavaju ideju održivog razvoja i specijalnu pažnju posvećuju kvalitetu svojih proizvoda. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.