Naslovna » Izlasci » Izložbe » Zemunski salon 2014, od 5. do 28. novembra
Zemunski salon
Zemunski salon

Zemunski salon 2014, od 5. do 28. novembra

Tradicionalna izložba Zemunski salon ove godine biće održana od 5. (20.00) do 28. novembra u Staroj kapetaniji (Kej oslobođenja 8).

Biće prezentovana 42 rada u okviru različitih likovnih i primenjenih disciplina: slike, crteži,akvareli, grafike, skulpture, keramike, fotografije, kaligrafije, mozaik, kolaž. Publika će moći da vidi recentna ostvaranja umetnika svih generacija, počev od umetnika starije i srednje generacije koji su više decenija prisutni na likovnoj sceni Beograda do najmlađih koji tek stupaju na likovnu scenu, u širokoj lepezi poetika i individualnih iskaza, ostavljajući im mogućnosti sagledavanja ličnog stava i svog mesta u okviru recentne likovne scene.

Žiri koji čine Mario Điković, Igor Milićević i Dragana Pajković Dodig odabrao je radove težeći da u ovom predstavljanju uključi što više mladih umetnika kao i onih čije stvaralaštvo nije dovoljno prisutno na zemunskoj likovnoj sceni iz svih oblasti, ne favorizujući ni jedan pravac ili temu, a jedini kriterijum je bio kvalitet i kreativnost.

U okviru muzičkog programa na otvaranju sviraće učenici zemunske muzičke škole „Kosta Manojlović“.

Zemunski salon organizovan je povodom obeležavanja svečanosti Gradske opštine Zemun. (danubeogradu.rs)