Naslovna » Izlasci » Festivali » Pozorišni festival Slavija 2015 od 9. do 16. marta
Slavija 2015
Slavija 2015

Pozorišni festival Slavija 2015 od 9. do 16. marta

U pozorištu Slavija (Svetog Save 16) od 9. do 16. marta biće održan međunarodni pozorišni festival Slavija 2015, a biće izvedeno osam predstava.

Na otvaranju 14. festivala Slavija biće igrana predstava „Art“ Beogradskog dramskog pozorišta. U komadu Jasmini Reze igraju Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.

Pozorišna grupa „Jam“ iz Irana, koja je bila predviđeni gost za otvaranje festivala, zbog problema u avio prevozu nije mogla da stigne na vreme, pa će njihova predstava „Zar“ biti izvedena u drugom terminu.

Na festivalu će učestvovati umetnici iz Rusije, Egipta, Izraela, Crne Gore, kao i Srbije. O dobitniku nagrade „Don Kihot“ za najbolju predstavu odlučiće žiri čiji je predsednik teatrolog Raško V. Jovanović, a članovi reditelj Živorad Ajdačić i beloruski pozorišni kritičar dr Sergej Kovaljov.

Program Međunarodnog pozorišnog festivala Slavija 2015, na kojem ove godine učestvuju pozorišta sa tri kontinenta, zasniva se na skladnom spoju tradicije i savremenosti, budući da sadrži dela klasika 19. i 20 veka (od Gogolja i Saltikov-Ščedrina do O’Nila i Nušića), ali i dela pisaca naše savremenosti (Miro Gavran, Stefan Bošković).

Program pogledajte OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.