Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi Beogradski festival slatkiša ispred Delta City-ja
Beogradski festival slatkiša
Beogradski festival slatkiša

Prvi Beogradski festival slatkiša ispred Delta City-ja

Prvi Beogradski festival slatkiša biće održan od 24. do 26. aprila, ispred Delta City-ja, a čitav plato, veličine više od 2000 kvadrata, biće preuređen u pravo „slatko carstvo“.

Posetioci će imati priliku da uživaju u najukusnijim poslasticama, kreativnim radionicama, ali i stručnim predavanjima poznatih kuvara.

U okviru festivala biće održan i profesionalan program za poslastičare „Gastromag Professional“ koji će se sastojati iz edukativnih predavanja i radionica za profesionalne poslastičare i posetioce, ali i takmičenja za „Najbolji hotelski desert“ i „Najbolji restoranski desert“.

Svetska zvezda u ulozi sudije

Ekskluzivni gost festivala biće svetska zvezda Martin Chiffers, predsednik Britanskog pastry tima i jedini poslastičarski šef koji je dva puta pobedio na prestižnom takmičenju European Pastry World Cup.

Njegova biografija je impresivna – već 28 godina se bavi kulinarstvom, osvojio je veliki broj nagrada, a iskustvo je stekao vodeći kuhinje luksuznih hotela u Londonu, Dubaiju, Singapuru i drugim svetskim metropolama. Na Festivalu u Beogradu imaće ulogu sudije i ocenjivaće takmičenje šefova kuhinja i najpoznatijih poslastičara Beograda.

Radionice za najmlađe

Pored profesionalnog programa, za najmlađe sladokusce biće organizovan i bogat zabavan sadržaj: škole kuvanja i pravljenje zdravih poslastica, muzičke i sportske radionice, samo su neke od kreativnih aktivnosti koje će im biti na raspolaganju za vreme trajanja festivala.

Beogradski festival slatkiša možete posetiti sva tri dana od 10.00 do 20.00, a svoju ponudu predstaviće proizvođači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvođači sokova, opreme za poslastičarstvo, kao i najistaknutiji predstavnici poslastičarske industrije.

Ulaz će se naplaćivati 150 RSD, a za decu do 10 godina ulaz će biti besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.