Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Raul Midon najavljuje drugi Musicology festival
Raul Midon
Raul Midon

Raul Midon najavljuje drugi Musicology festival

Bitefartcafe organizuje Musicology, a Raul Midon će svojim koncertom 23. aprila najaviti drugo izdanje ovog festivala.

Posle nastupa u Vašingtonu, Maroku i Parizu, Raul Midon će po drugi put svirati u Bitefartcafe-u. Ovoga puta predstaviće pesme sa novog albuma „Don’t Hesitate“.

Osim što je vokalna i sviračka tehnika Midona fascinacija i mnogim poznatim muzičarima poput Herbija Henkoka i Rišara Bona, Raul je postao predmet divljenja i zato što je sve to postigao iako je kao beba ostao bez vida.

Ipak, pevač tvrdi da ga ovo ni po čemu ne razlikuje od drugih osoba i da je za uspeh potreban herojski trud, bilo da si u životu nailazio na velike prepreke ili ti je dat gladak početak. Upravo o tome govori i njegov novi album (u prevodu – ne oklevaj), koji pored mnogih tekstova o ljubavi i životu, zapravo govori i o negraničenoj čovekovoj moći da uradi sve ono što naumi, a da je najveća prepreka u tome sam sebi.

Ono što je odredilo Raulov put jeste borba protiv stereotipa. Svojim uspehom kao muzičar dokazao je da nisu bili upravu oni koji su mu u detinjstvu govorili da, zbog toga što ne vidi, neće moći da se bavi mnogim stvarima koje voli.

Raul Midon u Bitefartcafe dolazi sam, bez pratnje drugih muzičara. Ali, „kada ovaj čovek peva, zvuči kao hor, a kada svira, sigurni ste da slušate orkestar“. Ovako o Raulu govori Njujork tajms, a svi oni koji su prisustvovali prvom Raulovom koncertu u ovo su se i uverili. Njegova kombinacija virtuoznog sviranja gitare, ritma, pevanja i vokalne trube (oponašanja zvuka trube sopstvenim vokalom) ostavlja bez daha kako one koji se razumeju u muziku, tako i one koji u njoj samo uživaju.

Prvi kontigent karata za Raul Midona je rasprodat i u prodaji su karte iz drugog kontigenta, po ceni od 1.200 RSD. Ulaznice se mogu naći svaki dan u klubu Bitefartcafe, kao i putem prodajnih mreža Eventim, Gigstix, DDtickets i Ticket Line. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.