Naslovna » Izlasci » Sport » 18. Beogradska rolerijada: Punoletstvo!
Beogradska rolerijada

18. Beogradska rolerijada: Punoletstvo!

U subotu, 19. septembra od 9.00, biće održana 18. Beogradska rolerijada u srcu Beograda, od Slavije do Kalemegdana.

Jedinstvena porodična žurka na rolerima ove godine slavi punoletstvo, pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.

– Kada smo pre 18 godina organizovali prvu Rolerijadu, malo ko je verovao da ćemo se družiti ovoliko dugo. Ideja nam je bila da promovišemo ovaj sport i zabavu, ali se manifestacija sve ove godine razvijala, menjala i rasla zajedno sa vama i došlo je vreme da zajedno proslavimo osamnaesti rođendan. Zato vas očekujemo u zaista velikom broju ove godine jer su mnogi od vas bili više puta na Beogradskoj rolerijadi a neki i na svih osamnaest! Biće nam zaista ogromno zadovoljstvo da se okupimo i pokažemo koliko nas mnogo ima na roškama. Dođite da se zajedno dobro se zabavimo! – kaže Robert Pristovšek, organizator omiljene manifestacije.

Beogradska rolerijada

Za sve uzraste!

Kao i uvek, biće organizovane trke za svaki uzrast i interesovanje.

Ako si mlađi od 15 godina, prijavi se za učešće na trkama za najmlađe, koje startuju na Trgu Republike. Ovde se momci i devojke takmiče u tri starosne grupe (do sedam godina, od osam do 11 godina i od 12 do 15 godina). Za ove trke se kaže da su najšarmantnije trke na svakoj Rolerijadi!

Ako si ipak stariji od 16 godina, dođi na Slaviju gde je start Blic trka za odrasle. Ovo je ne samo najduža trka već se postižu i najveće brzine.

Ako je neko iz tvoje porodice odlučio da ti se pridruži u nekoj trci, onda se prijavite za porodične trke. Kao što verovatno već znaš, u ovim trkama se držite za ruke od starta do cilja. Može da vas bude dvoje, troje ili četvoro… računaju se čak i bebe u kolicima.Za dž

Za one najbrže i najspretnije, pripremljene su trke na 100 metara. Samo moraš prvo da prođeš kvalifikacije tog jutra u 9.30. Onaj ko prođe kvalifikacije učestvuje na pravim trkama na 100 m na kraju takmičarskog dana. Pošto se takmičite dvoje po dvoje na ispadanje, osim brzine trebaće ti malo sreće i puno navijača.

Naravno, osim takmičenja tu je i dobra zabava uz didžeja, plesne grupe iz Zrenjanina i UMS-a, a za najspretinje obezbeđene su poklon majice sa ovogodišnjim logom Rolerijade!

Prijavljivanje za 18. Beogradsku rolerijadu je na sam dan Rolerijade od 9.00 na Trgu Republike. (danubeogradu.rs)