Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival zdravlja, 24. i 25. septembra

Festival zdravlja, 24. i 25. septembra

U četvrtak i petak, 24. i 25. septembra od 10.00 do 20.00, u Domu omladine Beograda biće održan 12. jesenji Festival zdravlja.

Pod sloganom „Učinite danas nešto dobro za svoje zdravlje!“ na ovoj manifestaciji učestvovaće domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellness i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda, etno sela, svi oni koji se bave zdravim stilovima života.

Zdravlje na četiri nivoa

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 70 izlagača, predavanja obuhvataju više od 100 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.300 ljudi.

Ulaz na Festival zdravlja, koji će biti posvećen rekreaciji u 21. veku, besplatan je.Za dž

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Za mališane će biti organizovan „Dečiji kutak“, gde će oni moći da crtaju i učestvuju, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće“, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede“, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila“.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druženja mališana.

U posebnoj sali biće održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege. Biće održane su i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača.

Zaštitno lice festivala je šampionka u fitnesu Jelena Vasović, dok je glavni promoter dr Nada Macura. (danubeogradu.rs)