Naslovna » Izlasci » Akcije » Jair Verdiger: Irski ples – prvi koraci
Jair Verdiger - irski ples, prvi koraci
Jair Verdiger

Jair Verdiger: Irski ples – prvi koraci

Nekadašnji član „Lord of the Dance“ Jair Verdiger održaće radionicu „Prvi koraci“ za početnike i zaljubljenike u irski ples.

Beogradska Akademija irskog plesa poziva zainteresovane na radionicu „Prvi koraci” koju će 17. oktobra voditi osnivač Akademije, Jair Verdiger, licencirani učitelj i plesni sudija.

Ova škola je jedna od samo dve na teritoriji Srbije koju je zvanično priznala An Coimisiún le Rincí Gaelacha (CLRG), najveća organizacija na planeti koja se bavi promovisanjem i očuvanjem irskog plesa, i jedina u regionu čiji je osnivač plesni sudija. Polaznici škole u proteklih godinu dana imala su veoma zapažene nastupe na međunarodnim takmičenjima i mnogobrojnim
domaćim dešavanjima.

Ovo je prilika da vas u osnove irskog plesa uvede jedno od najcenjenijih imena ove umetnosti.

Znanje i podrška

Ko ima pravo da vas uči irskom plesu? Bilo ko. Možete ga učiti i sami, putem DVD-a ili kopiranjem pokreta koje vidite na YouTube-u. Takođe postoji i nekoliko sajtova na internetu koji pružaju mogućnost učenja osnova irskog plesa.

Međutim, ako želite kvalitetnu nastavu i odgovorne predavače, birajte pažljivo, kako biste za uloženo vreme i novac dobili maksimalno znanje i podršku u daljem napredovanju.

Standardi za predavače i sudije koje CLRG postavlja izuzetno su visoki tako da svako ko pohađa neku od škola članica ove organizacije može da bude siguran da će učiti od veštih i obučenih profesionalaca.

Reč „akademija“ vodi poreklo od starogrčke reči Ἀκαδημία i označava instituciju posvećenu naprednom učenju i usavršavanju znanja. Irish dance Belgrade su se odlučili za taj naziv jer su upravo usavršavanje i napredovanje u oblasti veštine irskog plesa njihov cilj i svrha postojanja.

Irski ples

Verovatno su vas irskom plesu privukli sjaj šou plesa i fantastične egzibicije koje ste videli na sceni. Ali ukoliko se odlučite da se bavite irskim plesom veoma je važno da znate da svetu spektakularnih nastupa prethode godine takmičenja.

Prolazeći kroz različite etape i takmičarske nivoe, od početnog do najvišeg, postupno se i temeljno gradi plesna tehnika, izoštrava plesni stil, stiče se samopouzdanje i uči ponašanje na sceni. Sve to može da bude presudno kada se, ako imate takvih ambicija, jednog dana nađete pred panelom sudija koji odlučuje da li ćete proći ili ne audiciju za neki plesni šou, poput Lord of the Dance, Riverdance, Heartbeat of Home itd.

Plesači Akademije irskog plesa vratili su se pre nekoliko dana sa takmičenja u Beču, na kom su osvojili tri prva i dva druga mesta. Zato, ne propustite da prve korake naučite od čoveka koji je posvetio život usavršavajući ovu veštinu.

Radionica će biti održana u prostorijama Akademije u Ivankovačkoj 6, a sve informacije možete dobiti na 064/0860.853 ili irish.dance.belgrade@gmail.com. (danubeogradu.rs)