Naslovna » Izlasci » Muzika » Dokumentarac o hip-hop kulturi: Stani na put

Dokumentarac o hip-hop kulturi: Stani na put

Dokumentarac o hip-hop kulturi „Stani na put“ biće u Beogradu premijerno prikazan u četvrtak, 5. novembra (20.00) u Kinoteci u Kosovskoj ulici.

U dokumentarcu su predstavljeni pioniri i nosioci rep scene Balkana, dok se vraćaju u prošlost i prisećaju dragocenih momenata.

Dokumentarac o hip-hop kulturi, Screenshot
Dokumentarac o hip-hop kulturi, Youtube Screenshot

U filmu: Gru, General Woo, Bizzo, Baby Dooks, Remi, Shot, Koolade, Reksona, Marčelo, Edo Maajka, Frenkie, Kontra, Ikac, Struka, Shorty i Oneya, radijski voditelji i didžejevi Slavin Balen, Phat Phillie, Frx , Soul i Munja uz muzičkog urednika Miška Bilbiju, opisuju svoj prvi dodir s hip-hop kulturom, prvi put kada su uzeli mikrofon u ruke i „bacili rime“, izborili se za prvi album i stvorili neraskidivu vezu sa svojom publikom.

Uporedo sa pričom o nastanku pokreta, film prati i proces stvaranja zajedničke pesme, koja se takođe zove „Stani na put“, repera iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a povod je obeležavanje 20 godina postojanja domaćeg repa.

Na prostorima SFRJ elementi hip-hopa zaživeli su još sredinom osamdesetih godina, ali se nekoliko godina čekalo na albume izvođača ovog žanra. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić