Naslovna » Izlasci » Akcije » Alternativni doček Nove godine

Alternativni doček Nove godine

Da li ste među onima koji baš i ne gotive doček Nove godine, ili onima koji jednostavno žele da probaju nešto novo?

Ukoliko jeste, onda su ovo predlozi za vas!

Anti-doček, alternativa novogodišnjoj noći u restoranima i na trgovima, veoma je popularan u svetu, među pripadnicima svih generacija.

Različite ustanove zainteresovanima izlaze u susret, pa se tako organizuje noć u zoo vrtovima, bioskopima, bibliotekama, salonima za masažu… Evo kako nešto slično možete da uradite sami, ili sa porodicom i prijateljima.

Dočekajte je kao da ste u Tokiju, Meksiku…

🎅 Nova godina stiže u različito vreme u različite vremenske zone i gradove sveta. Umesto jednog, možete, tako, organizovati dva, tri, četiri dočeka, u toku dana i noći, u trenutku kada 2016. počinje u Tokiju, Moskvi, Londonu, Meksiko Sitiju… uz poneki specijalitet iz svake od zemalja.

🍸 Važna napomena: oprez sa mešanjem pića.

Alternativni doček Nove godine

Kuvajte, trčite, učite…

🍝 Kuvanje sa prijateljima u novogodišnjoj noći takođe može da bude zabavno. Neka svako donese potrebne sastojke i brzo napravi jednostavan specijalitet. Dok jedan gost sprema jelo, drugi gledaju i uče, a zatim svi zajedno večeraju.

🍭 Umesto spremanja hrane, svaki gost može da pripremi veoma kratak kurs neke veštine za sve druge – neka to bude pletenje, koraci plesa, fitnes vežbe, reči stranog jezika, korisni trik na kompjuteru…

🎸 Tematske žurke 60-ih ili 70-ih takođe mogu da budu interesantne.

☃ Ako ne bude snega, smislite način da u obližnjem parku napravite upečatljivog Sneška Belića – od starog papira, od stiropora, starih krpa i sl.

🏃 Trčanje u ponoć je toliko popularno da se u gradovima širom sveta već tradicionalno organizuju novogodišnje trke. Rekreativci su negde na pola staze u trenutku prelaska iz stare u novu godinu, sa vatrometom u ponoć, ili bez njega. Uz dobro društvo i izbor lokacije, ovo je moguće i u ličnom aranžmanu.

🚴 Biciklisti, takođe, mogu da organizuju doček Nove godine na točkovima… na bilo kom mestu u Beogradu.

🚜 Ako imate dozvolu i traktor – provozajte traktor po gradu (sa rotirajućim svetlom, obavezno!). U stvari, nemojte – ovo smo samo pomenuli jer nam se svidela ikonica traktora…

Alternativni doček Nove godine

2016. u autobusu broj 16

🚌 Svaki doček Nove godine u jednom GSP-autobusu! Ukoliko vam nije dosta gradskog prevoza, novogodišnju noć provedite u „šesnaji“!

💃 Pažljivo izaberite bus sa klimom i vozačem koji nije gunđalo – ima ih, verujte. Kao foru, neka svako ima (očitanu) Bus plus karticu. Opremite se prenosivim nosačem zvuka (bez previše glasne muzike), zakuskom i pićem (i sokićima za vozača), zauzmite sredinu busa. Zglob u busu idealan je „dance floor“.

👮 Pazite da ne preterate u slavlju da ne bi morali da intervenišu (nezgodni) komucajci.

Alternativni doček Nove godine

Posvetite noć sebi… ili drugima

🙏 Noć možete da posvetite sebi… Pokušajte da vratite u sećanje sve dobro i lepo što se dogodilo, mesec po mesec, u 2015, i proslavite te trenutke. Sigurno ih je bilo. Napišete nešto o tome.

🌠 Odluka da upravo od prvog januara loše navike promenimo obično je neuspešna, pa je treba izbegavati. Umesto toga, ciljeve preformulišite i postaviti ih realnije, raspoređene u vremenu. Započnite intenzivno da razmišljajte o njima, zamišljajte rezultate, a zatim ih jedan po jedan ostvarite u godini koja dolazi.

👬 Ili posvetite noć drugima… Postoje mesta na kojima je odraslima ili deci potrebna podrška. Sami ili u društvu posetite ustanovu za zdravstvenu ili socijalnu brigu, uz prethodnu najavu.

🎉 U nekim zemljama uobičajeno je da posle ponoći građani Novu godinu čestitaju policajcima, vatrogascima, ili da se čak prijave kao volonteri.

🎆 Razmislite o mogućnosti da okupite istomišljenike i zajedno učinite da novogodišnja noć, vašom posetom, još nekome postane originalna i za pamćenje. (danubeogradu.rs)