Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Dev9t 2016 – zimska mini verzija
Festival Dev9t u DKSG

Festival Dev9t 2016 – zimska mini verzija

Od 22. do 24. januara u DK „Studentski grad“ biće održana zimska mini verzija festivala Dev9t, koji je ujedno i uvertira za sve događaje u 2016. godini.

Niz kulturno-umetničkih događaja – izložbe, performansi, predstave, projekcije filmova, koncerti – sve ovo biće na trodnevnom repertoaru, kao rezultat saradnje Dev9t i DKSG.

DKSG u 2016. priprema raznovrstan kulturni i umetnički program, kao i mnogo dobre zabave i zanimljive novitete. Jedan od njih je i saradnja sa DEV9T.

DEV9T u DKSG počinje izradom skulpture „Zarobljen u mreži“, autora Argona Razzija, koja govori o povezanosti čoveka i moderne tehnologije, a čije je svečano prikazivanje zakazano za 24. januar. Proces izrade skulpture posetioci će moći pratiti sve vreme, zato što Dev9t podržava brisanje granica između umetnika i publike i smatra da svi treba da budu deo kretivnog čina.

Publika će između ostalih imati priliku da vidi radove i performanse cirkuske trupe Cirkusfera, Viktora Kissa, Arpada Slančika, Iskaza, Ne Tamo, One Two Free, Ružice Milovanović, Aleksandra Jovkovića, Arteza, Ragea, Zeza, Đurađa Stevanovića, Alesa, ali i da se oproba u hodanju na štulama, akrobacijama sa vatrom, crtanju stripa i grafita.

Pošto deca u nama nikada ne spavaju – spremite autiće, zagrejte prstiće jer vas očekuje igra iz detinjstva 1,2,3 na novoj Dev9t stazi!

Probudi se kulturno…

Prvi Dev9t je nastao kao potreba umetnika da se predstavi na zanimljiv način svakodnevnom čoveku i skrene pažnju društvu na to da je kreativan način razmišljanja i kontinuirano stvaralaštvo potreba, ne samo umetnika, nego svakog čoveka ponaosob.

Prve godine delovanja, 2015. Dev9t je okupio više od 500 umetnika i za sedam dana ga je posetilo 15.000 ljudi. Ove godine festival će dobiti međunarodni karakter. Dev9t pruža mogućnost i podršku da umetnik bez predrasuda, ogoljen, dođe i izrazi se na najbolji način i poziva sve posetioce da budu deo šarenog, kolektivnog umetničkog čina.

Ulaz na sva dešavanja je slobodan. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.