Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: Budućnost pročitana u betonu i kamenu

Premijera: Budućnost pročitana u betonu i kamenu

Predstava „Budućnost pročitana u betonu i kamenu“ autora Bojana Đorđeva premijerno će biti izvedena u Domu omladine Beograda, u ponedeljak 25. januara od 20.00.

Predstava je imala svetsku premijeru u Amsterdamu u junu 2015. Autorski tim čine Selma Banić, Fernando Belfiore, Siniša Ilić, Damjan Kecojević, Ola Maćevska, Katarina Popović, Manolis Cipos, a izvode je Selma Banić, Bojan Đorđev, Damjan Kecojević i Ola Maćevska.Za dž

Predstava „Budućnost pročitana u betonu i kamenu“ je pogled u komunističku umetnost i politiku 20. veka, putovanje partizanskim šumama Jugoslavije, ekskurzija na Kozaru, Sutjesku i Kadinjaču, radna akcija izgradnje budućnosti kroz privremeno i nepredvidivo iskustvo pozorišta.

To je pozorišna struktura, poziv na zamišljanje, posmatranje i dešifrovanje društva – i u svojoj konačnici, poziv na fizičko aktiviranje telesne inteligencije.

U osvit Oktobarske revolucije 1917. godine, Vladimir Iljič Lenjin piše da jedini način na koji možemo ostati verni revoluciji jeste da je posmatramo kao umetnost. Sledeći ovu misao autori predstave istražuju i čitaju spomenike jugoslovenske Narodnooslobodilačke borbe istovremeno i kao tragove revolucije i koordinate za novo društvo.

Ulaz je besplatan, ali je obavezna rezervacija (064/6497-735 ili dragana.jovovic@tkh-generator.net).

Reprize su 26. januara (21.00) i 27. januara (20.00). (danubeogradu.rs)