Naslovna » Arhive po tagovima: jugoslavija

Arhive po tagovima: jugoslavija

„Cinema Komunisto“ u Skadarliji, Bati u čast

Bata Živojinović u filmu "Cinema Komunisto"

U subotu 30. jula Skadarlijski kinematograf, bioskop na otvorenom, prikazuje film „Cinema Komunisto“, i projekciju jedinog dokumentarca u svom programu posvećuje Velimiru Bati Živojinoviću.

Pročitaj više »

Izložba „Živeo život“, od 4. juna do 31. jula

Izložba "Živeo život"

Multimedijalna i interaktivna izložba „Živeo život“, osmišljena tako da pokaže kako je izgledao život u Jugoslaviji u periodu od 1950. do 1990. kroz svakodnevicu običnog čoveka, biće otvorena 4. juna u Galeriji Robne kuće „Beograd“ (Knez Mihailova 5) i trajaće do 31. jula.

Pročitaj više »

Dobar dizajn – klasici Yu dizajna

Dobar dizajn - Tito i Jovanka u Jugokeramici 1962.

Od 23. aprila do 23. juna Muzej istorije Jugoslavije (MIJ, Botićeva 6) organizovaće seriju izložbi „Dobar dizajn“, u saradnji sa zagrebačkim Muzejom za umjetnost i obrt (MUO) i ljubljanskim Muzejom za arhitekturu i dizajn (MAD).

Pročitaj više »

Postavka „Jugoslavija: Od početka do kraja“ u Muzeju 25. maj

Jugoslavija - od početka do kraja

Od 1. decembra (12.00) u Muzeju 25. maj (Botićeva 6) biće otvorena izložba „Jugoslavija: Od početka do kraja“, koja će predstavljati osnovu buduće stalne postavke Muzeja istorije Jugoslavije. Izložba će biti otvorena tri meseca uz otvoren poziv na dijalog, a posle reakcija stručne i akademske javnosti kao i publike, rezultiraće budućom stalnom postavkom o istoriji Jugoslavije. Rad na novoj stalnoj …

Pročitaj više »