Naslovna » Izlasci » Ideje za izlazak na Dan žena

Ideje za izlazak na Dan žena

Većina institucija, ustanova kulture i javnih prostora obeležiće Međunarodni dan žena.

Cvet (ili ne daj bože čokolada) više i nije toliko originalna ideja, mada uvek pali. Pogledajte predloge redakcije portala danubeogradu.rs kuda biste mogli da idete na Dan žena, a da bude i lepo i zanimljivo pa i korisno…

»»» Međunarodni dan žena – 8. mart u Domu kulture „Studentski grad“ biće obeležen bogatim kulturnim programom. DKSG je ceo mesec mart posvetio ženama, koje danas daju doprinos kulturi i umetnosti na domaćoj kulturnoj sceni. Žene u kulturi i umetnosti, rediteljke, režiserke, ženski bendovi, pitanje rodne ravnopravnosti, žensko pismo, sve će to biti deo programa koje je DKSG pripremio. Time ova ustanova daje podršku pitanju žena, prvenstveno u kulturi i umetnosti u Srbiji danas. Sutra je na programu predavanje o Nico, razgovor o knjizi „Ženska čitanka“ i koncert grupe Lollobrigida. Sve za dž.

»»» Istorijski muzej Srbije obeležava Dan žena besplatnim ulazom za sve posetioce superpopularne izložbe „Pupin“ na Trgu Nikole Pašića. Takođe, 8. marta ulaz će biti besplatan i u Konaku kneza Miloša u Topčideru gde su aktuelne dve izložbe: „Evo mene, eto vas… Sećanje kneza Miloša“ i stalna postavka „Miloš Obrenović – dinastija, istorija, mit“.

Istorijski muzej Srbije - Pupin
Istorijski muzej Srbije – Pupin

»»» Ulaz je slobodan i u SKC-u gde će od 20.00 Beogradski barok održati koncert „Muzika u nemačkim zemljama pre J. S. Baha“, a na programu su dela Baha, Šajna, Rozenmilera, Bukstehudea, Bibera i Šmelcera.

»»» U utorak od 20.00 u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica nastupa Trio Balkanske žice. Cena ulaznice je 300 RSD.

»»» Povodom međunаrodnog Dаnа ženа, 8. mаrtа od 17.00 do 19.00, Nаrodni muzej orgаnizuje sаdа već trаdicionаlno druženje u izložbenim prostorimа pod nаzivom „Nаrodni muzej sugrаđаnkаmа“. Ovogа putа, u аmbijentu izložbe „Kаdа su ženskinje postаle grаđаnke“ kojа je reаlizovаnа u sаrаdnji sа Medijа centrom „Odbrаnа“ u Domu vojske Srbije, а čijа postаvkа prаti uprаvo emаncipаciju ženа u Srbiji, dаme će moći dа se uz šolju kаfe upoznаju i pričаju sа аutorkom izložbe, muzejskim sаvetnikom Gordаnom Stаnišić. Pored togа, imаće mogućnost dа rаzgovаrаju sа ženаmа koje obаvljаju vаžne poslove u Domu vojske i Nаrodnom muzeju, а one će im ovom prilikom lično biti domаćini tokom dvа prijаtnа sаtа.

»»» U Etnografskom muzeju (Studentski trg 13) Jelena Tešić-Vuletić predstaviće 8. marta od 19.00 prstenje iz Zbirke nakita ovog muzeja u okviru izložbe „Bez početka i kraja“.

»»» U Kinoteci (Uzun Mirkova) od 20.30 biće prikazan čuveni film „Moj privatni Ajdaho“ sa Riverom Finiksom i Kianu Rivsom u glavnim ulogama.

»»» Na Dan žena od 19.00 u Kući Đure Jakšića u Skadarskoj učenica SMŠ „Mokranjac“ Nađa Dornik sviraće na harfi dela klasične muzike u okviru tradicionalnog osmomartovskog koncerta.

Ponovo ljubav
Premijera na Dan žena: Ponovo ljubav

»»» Najbolji frizeri iz Saveza frizerskih klubova Srbije u Delta City-ju, 8. marta od 13.00 do 21.00, svim zainteresovanim damama besplatno će stilizovati kosu.

»»» Još jedna tradicionalna osmomatrovska Femix žurka biće održana u KC Grad; nastupa bend Random i redovna gošća na ovim žurkama Ana Dajić. Ulaz: 200 RSD.

»»» U bioskopima Cineplexx Ušće SC i Delta City od 20.00 premijerno će biti prikazan film „Ponovo ljubav„.

Još predloga pronađite OVDE. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.