Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: S one strane
S one strane

U bioskopima: S one strane

Posle premijere na FEST-u, film Zrinka Orgeste „S one strane“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 10. marta.

Film je snimljen u hrvatsko-srpskoj koprodukciji a osvojio je specijalno priznanje u programu „Panorama“ na 66. filmskom festivalu u Berlinu. Na 44. FEST-u „S one strane“ je dobio Beogradskog pobednika za najbolji film u manjinskoj srpskoj koprodukciji i za najbolju režiju, dok je filmu dodeljena i Nagrada Nebojša Đukelić jer se „izdvaja po skladu zanatske kompetencije i u ovom trenutku značajne teme; uprkos okvirnoj svedenosti primetna je širina autorskog zamaha, a srpsko-hrvatski spoj funkcioniše zanimljivo i potentno a film donosi i intrigantnu žanrovsku implikaciju“.

„S one strane“ napeta je psihološka drama nastala po scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste.

Vesna koja se pre 20 godina sa decom preselila u Zagreb, pobegla je od događaja koji su im gotovo uništili živote. Posle jednog neočekivanog poziva na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala da sakrije…

Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u ostalima pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: S one strane. Dužina trajanja filma: 85 minuta. Države i godina proizvodnje: Hrvatska, Srbija; 2015. Žanr: drama. Uloge: Ksenija Marinković, Lazar Ristovski, Tihana Lazović. Reditelj: Zrinko Ogresta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.