Naslovna » Izlasci » Sport » 29. Beogradski maraton
29. Beogradski maraton

29. Beogradski maraton

29. Beogradski maraton biće održan u subotu, 16. aprila.

U poređenju s prethodnim godinama maraton, kao najveća sportska manifestacija u Srbiji, već je oborio rekorde po broju prijavljenih učesnika. Učestvovaće više od 5.000 takmičara iz 58 zemalja sa svih kontinenata.

Promoter Beogradskog maraton je Havijer Sotomajor.

Kao i svake godine učesnici mogu da se prijave za maraton (42,195 km), polumaraton (21,1 km) i Trku zadovoljstva (5 km) koja nije takmičarskog karaktera, nema pobednika, ni plasmana.

Trke u maratonu i polumaratonu počinju u 10.00 na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske, a cilj je ispred hotela „Moskva“.

Trka zadovoljstva počinje u 10.05 ispred Narodne skupštine, a učesnici završavaju trku na Terazijama.

Od prošle godine uvedena je i disciplina štafeta, tako da ćemo na ovogodišnjem beogradskom maratonu imati prilike da vidimo i Prvenstvo Srbije u štafetnom polumaratonu za učenike srednjih škola, za studente i korporacije. Štafete čine po četiri takmičara, a timovi mogu biti muški, ženski ili mešoviti.

Organizatori su obezbedili i adekvatnu medicinsku pomoć pa će za potrebe maratona biti angažovano 30 medicinskih ekipa, a Urgentni centar će biti dežuran za trkače.

Elektronsko prijavljivanje preko sajta Beogradskog maratona traje do 5. aprila, a Prijavni centar 29. Beogradskog maratona počinje sa radom 11. aprila godine u Domu omladine Beograda i trajaće do 15. aprila sa radnim vremenom od 10.00 do 20.00 svakog dana, gde će osim prijavljivanja biti i preuzimanje svih učesničkih paketa. (danubeogradu.rs; Andrea Stamenković)

SP u polumaratonu
Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u polumaratonu u Kardifu (IAAF World Half Marathon Championships Cardiff 2016) predstavljen je Beogradski maraton kao mogući kandidat za organizaciju ovog takmičenja 2020. godine. Sledeće 23. Svetsko prvenstvo u polumaratonu biće održano u Valensiji 2018. godine.

BG Maraton 2016 - trasa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.