Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski Manifest 2016: Sve boje igre

Beogradski Manifest 2016: Sve boje igre

Od 27. do 29. maja na Kalemegdanu će biti održan festival Beogradski Manifest a u okviru njega će biti postavljena zona „Sve boje igre“ posvećena plesu.

Ovo će biti samo jedna od desetak zona svestranog festivala, na kojoj će se pored mnogobrojnih plesnih škola iz zemlje i inostranstva, predstaviti i Festivali plesa koji se tokom godine održavaju u Srbiji.

Tokom tri dana festivala za posetioce će biti priređen pravi spektakl ritma, muzike, pokreta i plesnih egzibicija.

Više o Beogradskom Manifestu i drugim zona pročitajte OVDE.

Svet igre

U petak, 27. maja, na plesnoj pozornici će plesni klubovi iz Obrenovca, Beograda, Niša i Vršca pokazati svoje umeće u hip-hopu, modernom baletu, show dance, latino i standardnim plesovima, a klub „Duga“ iz Crne Gore će izvesti street show. A na kraju večeri od 20.00 Festival kubanske muzike i plesa Havana En Belgrado za sve ljubitelje energičnog latino zvuka priprema veliku salsa žurku koja će trajati do duboko u noć.

Subota i nedelja će biti rezervisani za velika imena sveta igre.

Najavljujemo i učešće jedine visokoškolske ustanove za igru u Srbiji, Instituta za umetničku igru. Studenti će izvesti predstave klasičnog baleta i savremene igre, a svetski poznati predavač Tomek Pomersbach će u nedelju, 29. maja od 13.30, održati javni čas savremene igre i pružiti priliku svim posetiocima da vide kako izgleda jedan čas profesionalnih igrača.

Beogradski Manifest će takođe ugostiti i renomiranog poljskog koreografa i pedagoga savremene igre Macieja Kuzminskog, koji će izvesti svoje delo „Repetition“, sa kojim je osvojio brojne nagrade na međunarodnim festivalima.

Beogradski Manifest: Sve boje igre

U prolazu

Specijalno za posetioce festivala koreografija je adaptirana za Beogradsku Tvrđavu, tako što će se u sklopu izvođenja prolaziti stazama Kalemegdana i prikazivati posetiocima „u prolazu“.

Brojni baletski i plesni studiji – Dance Factory, Stage, Sinatra, Cadena, Perpetuum Dance Company, Dečji Kulturni Centar, Let`s Get Funky, La Sed Gitana, Hip Hop is around us, Elit Society, 2Hot4Stage Crew, Stylez&Flavaz – posetiocima će predstaviti čari swinga, tanga, show dance, jazza, flamenka, hip-hopa, savremene igre i mnogih drugih stilova plesa.

Festival Dani Brazila i klub Capoera Senzala iz Novog Sada će na Kalemegdan doneti duh Brazila. Posetiocima će predstaviti kapueru, brazilsku borilačku veštinu sa elementima plesa, a doneće i atmosferu najpoznatijeg karnevala na svetu.

Više od 1000 plesača će Kalemegdan obojiti svim bojama igre I posetiocima pružiti priliku da na jednom mestu vide najbolje plesače i osete radost igre, a pre svega odlično se zabave.

Programi u svim festivalskim zonama su besplatni, a plaća se samo ulaz na festival 350 RSD dnevno, a za decu do 10 godina ulaz je slobodan.

Takođe postoji mogućnost kupovine i trodnevne ulaznice za 999 RSD, koja će na festivalskom ulazu biti zamenjena narukvicom, a posetiocu će omogućiti dva ulaska na festival u toku dana, i to do 17.00 i od 18.00, zavisno od programa koje posetilac želi da prati. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima DD Ticketsa i u Win Win radnjama. Posebno napominjemo da je ulaznica ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala. (danubeogradu.rs)