Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski Manifest 2016 za decu

Beogradski Manifest 2016 za decu

Festival manifestacija i destinacija Beogradski Manifest koji će biti održan od 27. do 29. maja na Kalemegdanu, imaće i specijalan program za decu.

Program je podeljen na deset zona, a najmlađima će biti najinteresantnije u zoni „Mašta može svašta“, koja će sva tri dana festivala biti posvećena samo njima. Za decu do 10 godina ulaz na festival je besplatan, a roditelji će svoje mališane starije od pet godina moći i da ostave jedan sat na čuvanje brižljivim animatorima.

»»» Sve o festivalu kao i ostale programe pogledajte i pročitajte OVDE.

Beogradski Manifest i Minicity

Najkreativniji koncept za decu koji je do sada viđen u Beogradu „Minicity“ će biti preseljen na Kalemegdan.

Svakog dana u „Minicity“ dečjoj zoni mališani će uživati u pozorišnim predstavama „Jagodići“, „Marko Kraljević“ koju će izvesti deca Predškolske ustanove „Sunce“, a kroz „Akvišine mudrolije“ klinci će saznati šta je neophodno da budu zdravi i veseli.

Kroz modne i slikarske radionice deca će moći da probaju i nauče tehnike slikanja, otiskivanja, kolaža, pravljenja modnih detalja i ukrasa, modelovanja, a sa Sun Art Studijom će zajedno izvesti plesno-slikarski performans. Svi programi su interaktivni i obezbeđeni su materijali za njihovo izvođenje.

U kreativno-edukativnim radionicama mališani će na zanimljiv način učiti o ekologiji, reciklaži, morskom svetu, računarima, a u specijalnim pričaonicama će imati priliku da prodiskutuju i nauče o pojmovima kao što su sreća, bes, stidljivost, govor tela i mimika.

Sve boje igre

U subotu, 28. maja, specijalni gosti u ovoj zoni će biti predavači iz svetski poznate poljske plesne škole Maciej Kuzminski Company, koji će u posebnoj radionici deci otkriti svu lepotu ove umetnosti.

Veoma interesantan program za decu od šest do 16 godina će se odvijati i u plesnoj zoni „Sve boje igre“. Plesni klub „Stage“ iz Zrenjanina će izvesti plesnu predstavu „Grdana“, a svu lepotu igre svojim koreografskim programima će deci predstaviti i plesni klubovi iz Obrenovca i Berana.

Moderan, jazz i show dance program prikazaće i najmlađi članovi najpoznatijih beogradskih plesnih škola Dance Factory i Dečjeg kulturnog centra.

Svakoga dana i u filmskoj zoni „Ponovo radi bioskop“ će biti prikazivani popularni dečji filmovi u bioskopu na otvorenom, gde će mališani sa bežičnim slušalicama neometano moći da uživaju u pustolovinama omiljenih junaka.

I to nije sve! Mališani će sa roditeljima moći da uživaju i u programima koje retko imaju priliku da vide i dožive. U zoni „Leti, leti“ veliki leteći šareni baloni će biti prava atrakcija za malene glavice, a jahanje konja i ponija u zoni „Konji vrani“ će dodatno doprineti dečijem ushićenju.

Programi u svim festivalskim zonama su besplatni, a plaća se samo ulaz na festival 350 RSD dnevno, a za decu do 10 godina ulaz je besplatan. Takođe postoji mogućnost kupovine i trodnevne ulaznice za 999 RSD, koja će na festivalskom ulazu biti zamenjena narukvicom, a posetiocu će omogućiti dva ulaska na festival u toku dana, i to do 17.00 i od 18.00, zavisno od programa koje posetilac želi da prati.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima DD Ticketsa i u Win Win radnjama. Posebno napominjemo da je ulaznica ujedno i konzumacija za neki od proizvoda partnera festivala. (danubeogradu.rs)

Beogradski Manifest 2016 za decu Beogradski Manifest 2016 za decu