Naslovna » Turizam » Volim Beograd » Javni akvarijum i tropikarijum Beograd
Javni akvarijum i tropikarijum Beograd
Foto: Bojan Aleksić

Javni akvarijum i tropikarijum Beograd

Posetite Javni akvarijum i tropikarijum Beograd u Ulici Milenka Vesnića 3…

Udruženje Aquarialife otvorilo je akvarijum sa istinskom željom da ljubiteljima prirode, života, vodenog, biljnog i životinjskog sveta pomogne u približavanju prirodi.Za dž

Njihov zadatak je i očuvanje staništa ribica, biljaka i sitnih životinja i obučavanje/edukacija i olakšavanje njihovog čuvanja kao kućnih ljubimaca.

Dugogodišnje iskustvo grupe entuzijasta u čuvanju kućnih ljubimaca, održavanju i ishrani, kao i izradi staništa za njih, pomoglo im je u osmišljavanju ovog jedinstvenog prostora u Beogradu.

Sada gosti prestonice i Beograđani konačno mogu da se „iz prve ruke“ upoznaju sa prelepim šarenilom biljnog i životinjskog sveta planete.

Javni akvarijum i tropikarijum Beograd

Akvarijum – za sve uzraste

Javni akvarijum i tropikarijum ima postavku koja je namenjena prvenstveno deci koja mogu da se upoznaju sa šarenilom živog sveta naših i tropskih voda, šuma, prašuma, pustinja i hladnih mora.

Ovde se mogu videti ribice, vodene i suvozemne biljke i sitne životinje sa raznih strana sveta kao kućne ljubimce.

Deca školskog uzrasta mogu videti najveći deo školskog programa uživo i upoznati se sa njihovim životom i ishranom kao i uslovima čuvanja nekih od njih kao kućnih ljubimaca.

Studenti bioloških i veterinarskih fakulteta imaju svojevrstan praktikum u kom mogu proučavati ekosisteme, ribe i životinje iz svog programa kao i upoznavanju sa njihovim životima, načinima čuvanja ishrane i lečenja kućnih ljubimaca.

Građanstvo se može upoznati sa mogućnostima čuvanja ribica, biljaka i sitnih životinjica, njihovoj ulozi u poboljšanju kvaliteta života i potencijalnoj pomoći u relaksaciji i opuštanju pomocu ribica, vode, biljaka, prirodnih, vodenih i suvih aranžmana u upotrebi u enterijeru, eksterijeru i svakodnevnom životu.

Ukoliko ljudi nemaju uslova za držanje kućnih ljubimaca organizovaće se druženja, obilasci i kroz volonterski rad, i briga o kućnim ljubimcima kako bi se zadovoljile potrebe za brigom o prirodi i njenim stanovnicima.

Želja Udruženje Aquarialife je da se posetiocima pokaže i potencijalno terapijsko dejstvo kućnih ljubimaca u slučaju oslobađanja od stresa i potrebe komunikacije sa prirodom i njenim stanovnicima, kao i ublažavanje simptoma bolesti modernog društva.

Javni akvarijum i tropikarijum Beograd

Poseta

Ulaz u Javni akvarijum i tropikarijum je besplatan za sve posetioce radnim danima od 12.00 do 20.00 i vikendom od 9.00 do 16.00. Za grupe je takođe besplatan ulaz, ali je potrebna najava sedam dana unapred kako bi domaćini organizovali što kvalitetniju i efikasnu posetu.

Atrakcije

• Ovde možete saznati kako jedu pirane, kako kameleon menja boju, kako ribice čuvaju mlade…

• Posetioci mogu da provedu neko vreme sa leopard gekonima, zmijama, ptičicama i akvarijumskim ribicama…

• Pored hranjenja pirana iz Amazona subotom i nedeljom od 9.00 do 9.30 možete prisustvovati hranjenju kameleona, kornjača i drugih stanovnika Akvarijuma.

• Povremeno se organizuje berza polovnih akvarijuma i terarijuma i održavaju skupovi i seminari o prirodi, vodi, akvarijumima…

Javni akvarijum i tropikarijum Beograd

Šta može da se vidi…

»»» Arowane i zlatne ribice, feng-shui ribe
»»» Morski kompleks sa tropskim i jadranskim organizmima
»»» Akvarijum sa morskim ribicama iz filma „Tražeći Nema“
»»» Živoritke sa malim bebama: gupi, ksifo, moli
»»» Stub sa vivarijumima, terarijumima i akvarijumima
»»» Kornjače i ježevi
»»» Ptice iz Afrike
»»» Reptil korner
»»» Akvarijum sa piranama
»»» Veliki akvarijum sa ciklidima
»»» Akvarijumi sa malim organizmima i sitnim ribicama, sistem od osam uzanih akvarijuma gde se vide mali organizmi koji se inace u akvarijumima ne vide, zbog veličine i ponašanja.
»»» Bejbi kutak, tišina bebe spavaju
»»» Bonsai korner
»»» Slatkovodne kornjače
»»» Jezero sa KOI šaranima
»»» Izložba minijaturnih fontana i zen bašti, kugli sa zlatnim ribicama i feng-shui akvarijuma
»»» Izložba prirodnog kamena, poludragog i dragog, i upotreba u akvarijumima i prirodnim aranžmanima

Akvarijum koji dominira prostorom je dugačak šest metara i nalazi se na visini od tri metra. U njemu se nalaze KOI šarani od 15 do 40 cm dužine raznih boja od bele preko žute do crvene i plavičaste.

Reptil korner se sastoji iz desetak terarijuma raznih veličina dekorisanih kamenjem, panjevima i biljkama.

Stanovnici ovog dela su tarantule, škorpioni, gekoni, agame, gerosaurus. Omogućeno je prirodnije okruženje i dekoraciju kako bi se stanovnici osećali kao u svojim prirodnim sredinama.

Info: +(381)11 2660-843 i +(381) 63/654-784. (danubeogradu.rs)

Javni akvarijum i tropikarijum Beograd

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

Jedan komentar

  1. kako se i kojim
    autobusom dolazi do javnog akvarijuma