Naslovna » Izlasci » Vikend na Adi Ciganliji (28. i 29. maj 2016)
Ada Ciganlija (foto: B. Jovanović)
Ada Ciganlija (foto: B. Jovanović)

Vikend na Adi Ciganliji (28. i 29. maj 2016)

Počeo je uzbudljiv vikend na Adi Ciganliji, a danas i sutra, 28. i 29. maja, biće održano nekoliko sportskih i drugih zabavnih programa.

»»» U organizaciji Fakulteta političkih nauka, 28. i 29. maja od 9.00 do 19.00 na centralnim sportskim igralištima i igralištima kod kružnog toka održaće se humanitarni sportski turnir. Sva prikupljena sredstva biće upućena Jovanu Steviću iz Čačka.

»»» Savez izviđača Beograda do nedelje (od 10.00), na nasipu kod beogradskog kupatila i velikog parkinga organizuje tradicionalnu smotru izviđača.

»»» Trialton savez Beograda u nedelju od 6.00 do 16.00 domaćin je prvenstva Srbije u triatlonu na dugoj distanci na Adi Ciganliji. Istovremeno će biti održano i Prvenstvo Beograda u akvatlonu. Biciklistički segment državnog triatlonskog prvenstva održaće se na Obrenovačkom drumu, pa će tog dana biti zatvoren deo Ulice kneza Višeslava i Pionirske od 9.30 do 12.30. Linija br. 92 saobraćaće malo drugačije u oba smera (Radnička – Savska magistrala – Savska), kao i linija broj 54 (Miljakovac 1 – Novi Železnik; trasom u oba smera: Avalska – Darinke Radović – terminus „Novi Železnik“).

»»» Na „beogradskom moru“ ovaj vikend ulepšaće i tradicionalna jedriličarska regata, u akvatorijumu od lokala Sanset ka Taložniku. Udruženje regata „Zoran Radosavljević“ organizuje ovu manifestaciju u subotu i nedelju, od 9.00 do 16.00.

»»» Na terenima Veslačkog kluba Partizan nastavlja se Žabac Olimpijada a učesnici se kao i prošlog vikenda takmiče u nekoliko sportova i „igrama bez granica“. Pripremljen je i bogat program radionica, sportskih, kreativnih i pokaznih vežbi.

Dino park

Otvoren je Dino park na Makiškoj strani, na početku šetališta posle parkinga, svakog dana od 10.00 do 20.00. Park poseduje 24 reptila među kojima su T. Rex, Allosaurus, Triceratops, Oviraptor, Troodon, Ceratosaurus, leteći Pteranodon.

Svakog dana organizuju se edukativno-zabavni sadržaji: radionice u crtanju, izrada stripova, a postoji i mogućnost igre u pesku gde deca iskopavaju fosilne ostatke dinosaurusa.

Zip Line

Počeo je sa radom i Zip Line na Adi Ciganliji, koji je prošle godine privukao veliki broj posetilaca. Radno vreme je svakog dana od 11.00 do 19.00, a cene se nisu menjale. Deca uzrasta do 14 godina mogu da se spuštaju uz obaveznu pratnju i dozvolu roditelja.

Ukoliko vam je tesno na Adi Ciganliji…

Ovo će biti uzbudljivi i vreli vikend sa temperaturom do 31 stepen. Ukoliko vas ne privlači zabava na Adi Ciganliji i na Kalemegdanu je veoma uzbudljivo. U toku je Beogradski Manifest čije smo programe odavno predstavili.

Najavili smo i Trku uz Avalski toranj, Serbian Open u slaganju Rubikove kocke, a večernji vikend program pojačaće koncert Disciplin A Kitschme, Španski metar, filmski festival Plan B i dr. U bioskopima se od danas premijerno prikazuje film „Warcraft: Početak„.

Najave (skoro) svih događaja potražite na portalu www.danubeogradu.rs a preporučujemo i da se prijavite za naš newsletter koji šaljemo svakog četvrtka. (danubeogradu.rs)