Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Bioskopi Cineplexx najbolji u Evropi
Bioskopi Cineplexx

Bioskopi Cineplexx najbolji u Evropi

Pored toga što su bioskopi Cineplexx najbolji u Evropi, saznajemo da će Beograd uskoro dobiti još jedan Cineplexx bioskop!

Međunarodno udruženje bioskopa UNIC[i] proglasilo je Cineplexx za najbolji lanac bioskopa u Evropi. Nagrada „Bioskopski prikazivač godine“ uručena je Kristijanu Langhameru, rukovodećem partneru kompanije Cineplexx, na ovogodišnjoj CineEurope konvenciji u Barseloni, koja predstavlja najveći evropski sajam u filmskoj industriji.

Istovremeno, Cineplexx bioskopi u Srbiji proteklog vikenda obeležili su jedan veliki rezultat – sad imaju više od četiri miliona posetilaca.

Nagrada „Bioskopski prikazivač godine“ se jednom godišnje dodeljuje prikazivaču koji je sa svojim rezultatima, novim projektima, rastom i pozicijom na tržištu doprineo pomeranju granica u ovoj industriji.

Cineplexx odlikuju stalne inovacije

Kompanija Cineplexx International osnovana je 2009. godine u Austriji, a danas uspešno posluje i u Srbiji, Italiji i šest drugih zemalja jugoistočne Evrope (41 multipleks i šest tradicionalnih bioskopa).

Zanimljivo je i da je Cineplexx jedan od najmlađih bioskopskih prikazivača u Evropi.

Cineplexx je među prvima u potpunosti izvršio proces digitalizacije u svojim dvoranama i u stalnoj je potrazi da svojim posetiocima predstavi neke od najsavremenijih tehnologija. Trenutno u Austriji Cineplexx prikazuje filmove u IMAX tehnologiji na čak pet lokacija, dok je prošle godine uspešno otvoren Dolby Cinema u Lincu, prvi na nemačkom govornom području.

Cineplexx u Srbiji

Na tržište Srbije, Cineplexx je sa otvaranjem bioskopa u Ušće Shopping Centru 2014. godine prvi na tržištu krenuo sa prikazivanjem filmova u 4K rezoluciji.

Ujedno je bioskop Cineplexx Ušće SC najposećeniji bioskop u celoj Cineplexx mreži, računajući i Austriju.

Za jesen ove godine planirano je otvaranje bioskopa Cineplexx u Nišu, dok u 2017. Cineplexx će prikazivati filmove na još jednoj lokaciji u Beogradu – u tržnom centru Beograd Plaza (u Višnjičkoj). (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.