Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Uskoro kamen temeljac za Kapitol park
Kapitol park, Rakovica, planirani izgled
Kapitol park, Rakovica, planirani izgled

Uskoro kamen temeljac za Kapitol park

Nedavno je gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio „u narednih nekoliko nedelja“ postavljanje kamena temeljca za tržni centar Kapitol park (Capitol Park) u Rakovici.

Na taj način otpočeće realizacija planova investitora, britanske kompanije Poseidon Group i belgijske Mitiska REIM, da na placu nekadašnje fabrike „Rekord“ izgrade najveći ritejl park u Beogradu.

Kapitol park nalaziće se, dakle, u ulici Patrijarha Dimitrija.

Projekat se izvodi u dve faze i sam ritejl park ima dva zasebna objekta. Oni, zajedno sa parkigom za 753 vozila, centralnim platoom i unutrašnjim stazama za komunikaciju, imaju ukupnu površinu od čak 65 hiljada kvadratnih metara.

Za sada se zna da će u Kapitol parku biti smešten DIS hipermarket (na više od tri hiljade kvadratnih metara), zatim bioskop, modne radnje i prodavnice obuće, elektronike, nameštaja, kozmetički saloni, prostor za sport i rekreaciju… Akcenat je stavljen i na restorane i kafiće, kako bi centar postao glavna destinacija za porodičnu kupovinu, opuštanje i zabavu.

Planirano je da posao dobije oko hiljadu radnika.

Prema najavama investitora rok za izgradnju je godinu dana, pa se može očekivati da će krajem leta 2017. godine Kapitol park biti na raspolaganju Beograđanima i, posebno, stanovnicima Rakovice. Dobra pozicija nedaleko od saobraćajnih čvorišta i jednostavna vidljivost sa prilaznih puteva učiniće ga privlačnim i za putnike u tranzitu.

O investitorima

Poseidon Property je internacionalna kompanija koja se bavi investiranjem u projekte u trgovačkom i stambenom sektoru. Aktuelni su višestruki stambeni projekti u Londonu, više ritejl parkova na Balkanu i najveći  turistički projekat u Hrvatskoj. Poseidon Property ima svoja predstavništva u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a Poseidon Group kombinuje međunarodnu ekspertizu sa izuzetnim znanjem lokalnih saradnika.

Mitiska REIM je kompanija koja se bavi menadžmentom ulaganja u nekretnine. Osnovana je u Briselu. Mitiska REIM upravlja specijalizovanim fondom za nekretnine First Retail International (FRI), kompanijom sa investicionim kapacitetom od 200 miliona evra i sa ciljem pronalaska imovine za ritejl parkove u Evropi. FRI-jev trenutni portfolio predstavlja ukupnu investicionu vrednost od 100 miliona eura.

(danubeogradu.rs)

loading...

2 komentari

 1. Postovani,
  posto stanujem u neposrednoj blizini pomenute lokacije predvidjenoj za izgradnju Capitol Park Rakovica, interesuje me kada realno pocinju radovi? Na panou na ulazu na mestu bivseg Rekorda, stoji da radovi pocinu u prolece 2016. – nisu poceli jos!
  Stoji i da ce biti zavrseni u drugoj polovini 2017. – nerealno. A jos u ovom clanku od 9. 6. 2016. pise da se „u narednih nekoliko nedelja ocekuje kamen temeljac“ (Sinisa Mali) sto opet nije ispostovano! Da li postoji neko koji moze ODGOVORNO da izjavi kad se REALNO ocekuje nastavak gradnje?
  S Postovanjem Zoran Mladenovic, 063/1036055.

 2. Poštovani, ovo su kontakti ljudi koje smo našli na sajtu http://rakovica.capitolpark.rs/:
  Carice Milice 12
  11000 Beograd
  T: +381 (0) 11 655 8011

  Ante Grubišić
  M: +385(0) 91 3404 389
  ante.grubisic@poseidon-gp.com

  Milica Mitrović
  M: +381 (0) 63 63 54 88
  milica.mitrovic@poseidon-gp.com

  Pretpostavljamo da oni najbolje znaju odgovore na sva Vaša pitanja. Prijatan dan u Beogradu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.