Naslovna » Izlasci » Beogradski zoo vrt – 80 godina!

Beogradski zoo vrt – 80 godina!

Zoo vrt grada Beograda danas, 12. jula, proslavlja 80 godina rada!

Tim povodom će u vrtu, u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), Udruženjem karikaturista Srbije FECO i Portalom Animal Cartoon, biti održana 10. međunarodna bijenalna izložba karikatura Zlatni osmeh 2016, kao i 1. međunarodni konkurs karikatura Animal Cartoon.

U subotu, 16. jula od 11.00, biće održan celodnevni zabavni program koji će početi koncertom dečjeg hora Čarolija. Biće postavljano specijalno igralište za decu, „foto-but“, organizovano crtanje po licu i druge zanimljive akcije za najmlađe. Program će biti nastavljen i u nedelju tokom radnog vremena Zoo vrta.

Beogradski zoo vrt je počeo sa radom 12. jula 1936. godine na Petrovdan, a osnovao ga je tadašnji gradonačelnik Vlada Ilić. Prvi stanovnici vrta su bili: lavovi, leopardi, beli i mrki medvedi, vukovi, makaki i mangabej majmuni, antilope, bivoli, zebui, mufloni, jeleni, srne, rode, ždralovi, paunovi, fazani, sove, pelikani i papagaji.

Više o Zoo vrtu pročitajte OVDE.

Pre mesec dana, Zoo vrt grada Beograda je dobio prestižno priznanje Superbrands Serbia 2015-2016.

***

• Radno vreme: svakog dana od 8.00 do 19.30.
• Cene ulaznica: 400 RSD – odrasli (stariji od 15 godina); 300 RSD – deca (starosti od 3 do 15 godina); 250 RSD – đačke ekskurzije (više od 15 lica).
• Wifi – username: beoZoo_SBB, password: beozoosbb

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.