Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi međunarodni festival Pets and Friends u Beogradu
Pets and Friends u Beogradu

Prvi međunarodni festival Pets and Friends u Beogradu

U subotu i nedelju, 3. i 4. septembra, biće održan prvi međunarodni festival Pets and Friends u Beogradu.

Nesvakidašnje druženje i zabava za ljubimce, njihove vlasnike i prijatelje, festival kućnih ljubimaca biće organizovan u parku Beogradskog hipodroma od 10.00 do 18.00 (oba dana).

Ljubitelji životinja, kinolozi, groomeri, odgajivači, dreseri, veterinari, proizvođači hrane i opreme za ljubimce, felinolozi, sokolari, poznate ličnosti sa svojim ljubimcima i mnogi drugi, zajedno će se zabavljati i razmenjivati iskustva.Za dž

Akcija na festivalu Pets and Friends

Prvi Pets and Friends festival pored toga što okuplja ljubitelje životinja ima za cilj udomljavanje pasa i brigu o napuštenim životinjama.

„To je imperativ svima nama koji smo se udružili da učinimo dobro delo i pomognemo podizanju svesti o odgovornom postupanju prema nezaštićenim kucama i macama“, saopštili su organizatori.

U Srbiji i regionu ne postoji slična manifestacija i zato je cilj da ovaj festival preraste u jednu od najvećih atrakcija za ljubimce i njihove vlasnike iz čitave Evrope.

Pets and Friends u Beogradu

Program za najmlađe goste

Specijalan program pripremljen je za najmlađe: zabavni park, pozorišne predstave, neobična takmičenja, kreativne i edukativne radionice i interakcija sa ljubimcima, škola jahanja, mala škola dresure i odgovornog vlasništva, druženje sa klovnovima, neobičnim ljubimcima i goste iznenađenja.

Subota za kuce, nedelja za mace

Subota je na Pets and Friends festivalu rezervisana za reviju šampionskih pasa svih rasa kao i prvo revijalno takmičenje najboljih groomera Srbije koji će na licu mesta besplatno ulepšavati ljubimce.

Veterinari će na licu mesta vršiti besplatne preglede, a poznati domaći kinolozi i odgajivači razgovorati sa zainteresovanim posetiocima.

Poseban deo programa posvećen je i udomljavanju napuštenih kuca iz beogradskih azila. Za sve one koji udome neku od napuštenih kuca očekuju nagrade i poklon vaučeri. Na samom otvaranju najmlađe očekuje pozorišna predstava i koncerti iznenađenja, nastup najmlađih saksofonista i njihovih učitelja iz Belgrade Saxperience festivala kao i predstavljanje životinja koje se ne viđaju često.

Za nedelju, drugi dan velike Pets and Friends zabave, zakazana je izložba maca. Među učesnicama biće i onih napuštenih, koje će na ovom druženju pronaći i svoje nove vlasnike. Pored edukativnog i zabavnog sadržaja za najmlađe posetioci će imati priliku da navijaju za svog favorita u agiliti takmičenju u kojem će se pojaviti šampioni u najboljeg sporta za pse.

Pets and Friends u Beogradu

„Pet minuta“ za ljubitelje konja i egzotične životinje

Svojih „pet minuta“ imaće i ljubitelji konja kojima će se predstaviti trenutno najbolje škole jahanja na ovim prostorima.

Za ljubitelje egzotičnih životinja pripremljeno je posebno iznenađenje.

Organizator festivala Udruženje građana „Be Responsible“ i ljudi iz „Javnog akvarijuma i tropikarijuma“ na Pets and Friends festivalu predstaviće domaćoj javnosti, po prvi put, „Animal Rescue Serbia“ – grupu izuzetnih volontera i ljubitelja životinja koji su do sada spasili veliki broj životinja koje su se našle u raznim nevoljama.

***

Ulaz je slobodan za sve posetioce a oni koji dolaze sa kućnim ljubimcima imaju jednu obavezu: potrebno da njihovi psi i mace budu čipovani (što je ujedno i zakonska obaveza vlasnika ljubimaca); oni koji to do sad nisu biće u mogućnosti da to učine na licu mesta. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

3 komentari

  1. Postovani

    Imam ps aza udomljavanje kakva je procedura za prijavljivanje? Dovela bih ga i izložila ikoliko je moguće

  2. Imam stene za udomljavanje koje nije cipovano i koje bih dovela sutra 03.09. na festival kako bih pokusala da ga udomim. Molim vas da me obavestite na koji nacin bih to mogla da ucinim.
    Kontakt telefon: 064/42 62 064

  3. Ulaz je slobodan za sve posetioce a oni koji dolaze sa kućnim ljubimcima imaju jednu obavezu: potrebno da njihovi psi i mace budu čipovani (što je ujedno i zakonska obaveza vlasnika ljubimaca); oni koji to do sad nisu biće u mogućnosti da to učine na licu mesta. IMAJU DVE OBAVEZE : DRUGA OBAVEZA KOJA NIJE NAPOMENUTA je ta da stene STAFORDA od 10 meseci mora da ima korpu kako bi uslo. Tako da smo se uredno vratili nazad do Pančeva jer neko nije napomenuo to. Veliko razočarenje, ako tu ima kinologa onda bi trebalo da znaju da je 90% malih pasa poput maltezera,mini pudlica,snaucera daleko agresivnije od jednog staforda.