Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Studio Centar: kreativno pisanje i gluma u novoj sezoni
Studio Centar

Studio Centar: kreativno pisanje i gluma u novoj sezoni

Studio Centar, dobro poznato mesto kulturne, pre svega dramske edukacije za mlade, koji uspešno već deset godina vodi glumac Nenad Radović, ponovo je aktuelan.

Ove sezone proširiće ponudu programa na polje kreativnog pisanja (Studio pisanja Pisac u meni) i umetničke edukacije u različitim sferama: projekcije kultnih filmova, debate, književne večeri.

Po prvi put kod nas, Studio Centar (Timočka 9, Crveni krst) će sprovesti sinergiju glume i pisanja koja se već sa sjajnim rezultatima primenjuje u svetu.

Mladi pisci i mladi glumci sarađivaće baveći se stvaranjem i izvođenjem kratkih dramskih formi, dramatizacijom proznih tekstova, jedni će drugima biti publika i kritika, što se u svetu pokazalalo kao najproduktivnija motivacija u radu sa mladima.

Naravno, imaće i svoje odvojene časove i zadatke gde će se fokusirati na konkretnu veštinu za koju su talentovani(glumu ili kreativno pisanje).

Pored već dobro poznatih naslova: „Mi deca sa stanice Zoo“ i „Dnevnik Ane Frank“, glumačke grupe pripremaće nekoliko zanimljivih predstava: Škola po tekstu Jasminke Petrović, Znakovi pored puta po Andrićevom delu i jedan ex-Yu rock mjuzikl 80-tih.

Radionica Pisac u meni (koju vodi mlada spisateljica Jovana Ristić) baviće se kratkom pričom, dijalozima i dramskim formama, a ideja je da polaznici dobiju i prvu šansu za objavljivanje, tj. da se najbolji radovi sakupe u zbirku koja bi bila izdata i javno promovisana.

Upisivanje novih članova je otpočelo. Studio glume prima polaznike u četiri grupe različitih starosnih dobi, Studio pisanja nudi programe prilagođene s jedne strane osnovcima, a s druge srednjoškolcima.

Svi detalji mogu se pronaći na sajtu www.studiocentar.com.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.