Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Gradi(će) se: Muzička fontana na Slaviji
Muzička fontana na Slaviji

Gradi(će) se: Muzička fontana na Slaviji

Buduća najveća muzička fontana na Slaviji imaće prečnik od 32 metra, dok će vodoskoci dostizati visinu i do 16 metara.

Kad bude izgrađena, muzička fontana neće biti u funkciji tokom zimskih meseci, ali će u tom prostoru biti postavljena novogodišnja jelka i drugi ukrasi. Fontana će imati i dodatne softvere za animaciju slika i regulisanje vodoskoka prilikom jakog vetra.

Pre nekoliko dana gradske vlasti potpisale su ugovor o izgradnji ove fontane na Trgu Slavija sa kompanijom PMC inženjering iz Beograda. Ugovor je vredan 254 miliona dinara. Radovi počinju oko 1. decembra a rok za završetak radova je 155 dana.

Radovi neće ometati redovan saobraćaj, a zanimljivo je da će biti postavljen balon koji će omogućiti radnicima da i u slučaju kiše ili snega, neometano izvode radove.

Paralelno sa izgradnjom fontane na Slaviji biće raspisan i tender za rekonstrukciju saobraćajnice oko samog Trga Slavija, Bulevara oslobođenja i Ruzveltove ulice.

Radovi u Ruzveltovoj trebalo bi da počnu u martu, a ostale dve deonice u maju ili junu 2017. godine.

Paralelno sa ovim projektima raspisan je i tender za rekonstrukciju Makenzijeve ulice, u delu do Katanićeve.

Projekat predviđa da čitava Makenzijeva, Cara Nikolaja i Mileševska do Žičke ulice, u dužini od 2.100 metara, bude rekonstruisana. Tender za prvi deo rekonstrukcije Makenzijeve, u dužini od 450 metara, završava se do 5. decembra. Posle završenih radova postojeće dve trake biće proširene na četiri. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

Jedan komentar

  1. jedan od vecih investicionih promasaja i trosenje novca poreskih obveznika.