Naslovna » Blog » Dan u Beogradu » Novogodišnja čestitka 2017: Srećni dani u Beogradu!
Novogodišnja čestitka 2017: Srećni dani u Beogradu!

Novogodišnja čestitka 2017: Srećni dani u Beogradu!

Dragi svi, ovo je još jedna tradicionalna novogodišnja čestita čestitka koju objavljujemo na sajtu www.danubeogradu.rs.

Dakle… Su(Beo)građani, sudržavljani, sukontinentalci i suplanetarci,

Srećni dani u Beogradu 2017!

Neke stvari sigurno se neće promeniti: bogataši će biti još bogatiji, siromašni će biti – siromašni; isti političari i ista estrada će nam i dalje ubijati moždane ćelije; možda ćemo opet da glasamo – kao i svake godine – a možda i nećemo; i 2017. godine će biti bolje… za dve godine. Sve će biti isto, samo će da raste… „Beograd na vodi“!

U okeanu ljudi koji odlaze iz Srbije ponovo će svi mediji (ali ne i Dan u Beogradu!) da objave pismo jedne persone koja se vratila u Srbiju a koju će svi da gledaju kao heroja… ili ludaka?!

Ipak, dani u Beogradu će nam biti još prijatniji i lepši jer ćemo biti zreliji i jači! Bićemo tolerantniji, više ćemo voleti prirodu, bićemo potpuno opčinjeni ekologijom, svi ćemo voziti bicikle, radićemo prekovremeno i kupovaćemo samo domaće, ići ćemo u galerije i muzeje – čim budu obnovljeni, gledaćemo bar jednu pozorišnu predstavu i film nedeljno, prosto nećemo moći da se odlučimo na koji koncert da idemo… Ma, nećemo znati da li živimo u Kopenhagenu ili u Beogradu!

Posvetićemo se deci, nećemo da se prejedamo, šetaćemo, trčaćemo, bavićemo se sportom, pomagaćemo svima kojima je pomoć potrebna, više ćemo da se volimo! Porodica će nam biti na prvom mestu, nećemo imati dugove, uzimaćemo kredite, ulagaćemo u novi biznis, poštovaćemo strance! Nećemo da sedimo besposleni, pomagaćemo starijima, poštovaćemo administraciju i policiju i druge državne službenike.

Želimo da nam i 2017. godina bude draga em mila bar do marta kada se u Beogradu održava EP dvoransko prvenstvo u atletici.

Već od 1. januara zapljusnuće nas talas neke nove energije, čist novogodišnji vazduh, osećaj humanosti, na vrh jezika biće nam sve one lepe reči kao što su „izvinite“ i „hvala“. Iako je 2017. neparna – (o)parite se što više!

A sad ozbiljno…

Zaljubite se, nađite (bolji) posao, idite na sistematski pregled, ne divljajte bez potrebe, pokušajte da shvatite pre nego što reagujete, ne psujte previše, ne bacajte pare bez potrebe.

Neka vam ova godina prođe sa što manje nerviranja, malo više para na računu, manje poskupljenja, sa više ljubavi, manje neprijateljskih pogleda, više putovanja – makar po Srbiji! Dabogda vaše komšije, rođaci i šefovi bili za nijansu razumniji!

Drž’ te se!!!

P. S. I 2017. godine – kao i godinama unazad isti HIT GODINE!

Zmaj – Jututunska juhahaha

U kraljevstvu Jutututu
kralj trinesti Balakaha
obećao svom narodu
da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
nek vojuju o svom kruhu,
neka ćute i nek žmure,
nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
plaćali su juhuhuhu,
ćutali su, žmurili su,
vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
popne s’ na breg Balakaha,
pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s’ ore –
Juhahaha, haha, haha!

Svi se grotom smejat stanu,
sve se trese brat do brata,
a od smeha, teška smeha,
za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il’ je smešan Balakaha?
Il’ su smešni Jututunci?
Il’ je smešno „juhahaha“?

Sve troje je dosta smešno,
ponajviše Balakaha,
kad ozbiljno, milostivo
progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
srećan li je Balakaha,
kad ih tako razveseli
prazna rečca: Juhahaha!