Naslovna » Blog » Dan u Beogradu » Novogodišnja čestitka 2020: Prestupn(ičk)a godina
Novogodišnja čestitka 2020: Prestupn(ičk)a godina
Novogodišnja čestitka 2020: Prestupn(ičk)a godina

Novogodišnja čestitka 2020: Prestupn(ičk)a godina

Kao i svake godine, krajem decembra, čitaš u sebi na ovim našim stranicama: „Tradicionalna novogodišnja čestitka„.

I? Kako si? Presrećna/presrećan?! Pretrpan/a poslovima?! Preletački raspoložen/a za preletanje iz stare godine u novu godinu?!

Ako je 2019. bila presudna (po mnogo čemu za svakog posebno), 2020. biće, ako ništa drugo, prestupna!

Smeši nam se jedan dan u Beogradu više, pa predlažemo da svaki 29. februar bude državni PRAZNIK ŽIVOTA, kad će svako da se posveti onome što najviše voli! Bar jednom u četiri godine da budemo svoj na svome – ceo dan!

Završava se 2019. godina. Ona „najbolja“ godina ikada, bar kako su je najavljivali političari ili bar jedan, najvažniji od svih njih. I – da li ti je najbolja? Ni približno, zar ne? Dobro, da… rodila ti se ćerka… a ti si dobio posao koji si baš sanjao a još je i plata fenomenalna! A ti? Konačno si se udala, a?! Opa, našao si ljubavnicu. A vi, gospođo? Muž se setio godišnjice braka? Sedmica na lotou? A šta je s tobom: srećan si, tek tako, bez razloga?! Tebi je stvarno najbolja godina ikada!

A Srbi koji su i dalje u Srbiji – i dalje odlaze jedan po jedan, pa se Dan u Beogradu sve više čita… u Frankfurtu, Cirihu, Torontu, Sidneju…
Britanci će konačno napolje iz EU. Svi LGBTI Evropljani će u Roterdam sredinom maja na Pesmu Evrovizije, a fudbaleri Evropljani igraće na Evropskom prvenstvu u junu i julu, u čak dvanaest država. Najbolji sportisti krajem jula sjatiće se u Tokio da bi zablistali na Olimpijadi. Čuda neviđena videće se u oktobru na Svetskoj Expo izložbi u Dubaiju, a čudo se možda dogodi i na predsedničkim izborima u SAD u novembru.

Dobro, bre, gde je ovde novogodišnja ČESTITKA?!

Evo… evo… Želimo nam da se vidimo na izborima u Srbiji – ili, ipak, ne želimo?!

Želimo nam veće penzije i plate i da svima da bude život mnogo lepši i bolji nego što je bio 2019, u kojoj je život bio totalno savršen.

Želimo da se tokom 2020. da se izgradi „boga oca“ puteva, domova zdravlja, fabrika i da hiljade vaučera za odmor u Srbiji bude podeljeno!

Pa, samo zamislite kako ćemo da budemo moćni za dve godine, 2022!

O poskupljenjima, novim propisima, zakonima i pravilima (koji će udarati uglavnom sirotinju u Srbiji) pisali smo OVDE, a to i nije baš prigodno za nešto što se zove “novogodišnja čestitka”.

Zanimljivo je da će 2. marta Yahoo! otvoriti „vremensku kapsulu“ koja je „zakopana“ 2006. godine, a jedna Mila nam je savetovala da obavezno pomenemo 20. 2. 2020, jer ovaj datum… „lepo izgleda“.

Naknadno smo saznali da je upravo taj 20. februar najbolji dan za venčanje u 2020. godini jer tako kažu astrolozi; pominju nekakvo poravnanje planeta koje se događa jednom u tri, četiri decenije, bla-bla… Očigledno je vreme je da na Dan u Beogradu uvedemo dnevni horoskop!

Ko je nekad gajio nadu u bolje sutra, sada gaji maline za inostranstvo, pčele za med, vinovu lozu i dunju za vino i rakiju…

Drž’te se! Nema šanse da će 2020. biti gora od 2019! Ili… ipak, ima…