Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Belexpo centar: Nove tehnologije u obrazovanju
Belexpo centar: Nove tehnologije u obrazovanju

Belexpo centar: Nove tehnologije u obrazovanju

Od 9. do 11. februara u Belexpo centru održava se konferencija i sajam Nove tehnologije u obrazovanju.

Međunarodni događaj posvećen je upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), a održaće se po četvrti put. Na manifestaciji učestvuje više od 6.000 učitelja, nastavnika, univerzitetskih profesora, direktora škola, roditelja, kao i predstavnika privrednog i nevladinog sektora.

Tokom konferencije, na različitim predavanjima, panel diskusijama i debatama, učesnici će se bolje upoznati sa strateškim, ali i svakodnevnim pristupom upotrebi IKT u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima, o obuci nastavnika za upotrebu novih tehnologija u učionici, digitalnim udžbenicima, učenju preko interneta i digitalnom nasilju, kao i drugim temama koje su bitne za savremeno obrazovanje.

Posebni segment programa biće posvećen inkluzivnom obrazovanju uz podršku novih tehnologija, upotrebi IKT u predškolskom obrazovanju, kao i temi IKT u razvoju ljudskih resursa u poslovnom okruženju.

Nove tehnologije u obrazovanju – sajamski program

Paralelno sa konferencijom, organizovan je prateći i sajamski program u okviru koga će praktična rešenja u oblasti IKT u obrazovanju predstaviti više od 40 kompanija iz Srbije, zemalja regiona i Velike Britanije.

Posetioci sajma će moći da saznaju kako deca uz različite alate mogu da postanu mali programeri, vide kako funkcioniše digitalni bukvar, isprobaju interaktivnu tablu ili provere da li je proces učenja delotvorniji kada je u učionici robot, kao i uvere se da 3D štampač ne mora da bude stvar naučne fantastike.

Konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ moći će da se prati na na sajtu www.britishcouncil.rs, uz utiske akreditovanih blogera koji će izveštavati sa lica mesta. Diskusija na Tviteru odvijaće se na zvaničnom heštegu #NewTechEdu.

Britanski savet je organizovao konferenciju i sajam uz podršku nekoliko partnera. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Ko ne ulaze u nove tehnologije i mlade osudjen je da nazaduje i nema dobru buducnost.