Naslovna » BG špijun » Svetske prestonice » Čokolaterije u Beču
Čokolaterije u Beču (foto: © Günter Grüner)
Čokolaterije u Beču (foto: © Günter Grüner)

Čokolaterije u Beču

U malim manufakturama u Beču ručno se izrađuju slatkiši koji mogu da se mere sa slatkišima velikih proizvođača čokolade u Francuskoj i Belgiji.

„Cvetni slatkiši“ Mihaela Divalda, umetnika za praline, predstavljaju neobičan spoj čokolade i cvetova. U svojoj radionici u 6. Bečkom okrugu Divald eksperimentiše sa divljim voćem, začinima, sušenim i šećerom konzerviranim cvetovima koje kombinuje sa čokoladom i marcipanom.

Trudi se da koristi organske sastojke, ukoliko je to moguće. Posetioci u Divaldovoj radionici mogu da posmatraju poslastičare na delu, probaju njihove slatke kreacije i saznaju zanimljivosti o radu poslastičara.

Čokolaterije u Beču (foto: © Günter Grüner)
Čokolaterije u Beču (foto: © Günter Grüner)

U manufakturi „Xocolat“ u Beču u specijalnim radionicama ove poslastičarnice posetioci mogu sami da prave slatkiše i zatim ih probaju.

U ovoj manufakturi u 9. Bečkom okrugu prave se rafinirane čokoladne kuglice i štapići sa ponekada vrlo neobičnim sastojcima, kao što je luk.

Manufaktura čokolade sa francuskim ambijentom nalazi se u srcu Beča u okviru Našmarkta i nosi naziv „Fruth“. Poslastičar Eduard Frut uvek je prisutan u radnji, bilo u šarmantnom prodajnom prostoru ili u radionici gde se posvećuje izradi pralina, čokoladnih kuglica, kolača i ostalih slatkiša.

Ko želi da proba ova umetnička dela na licu mesta, može to uraditi uz šolju kafe, tople čokolade ili čašu šampanjca. (EuroComm PR)

Čokolaterije u Beču (foto: © Herbert Lehmann)
Čokolaterije u Beču (foto: © Herbert Lehmann)
Čokolaterije u Beču (foto: © Stefan Liewehr)
Čokolaterije u Beču (foto: © Stefan Liewehr)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.