Naslovna » BG svaštara » Budući Beograd » Panoramski točak u Beogradu?
Panoramski točak u Beogradu?

Panoramski točak u Beogradu?

Danski arhitekta Jan Gel predložio je gradskim čelnicima da se izgradi panoramski točak u Beogradu, preciznije u Parku prijateljstva na Ušću, objavio je Blic.

Poznati arhitekta je na prostoru od 80 hektara parka kod Ušća predvideo sedam tematskih zona posvećenih nauci, sportu, zabavi, umetnosti uključujući i „umetničku stazu“ do Muzeja savremene umetnosti.

On je kao pozitivnu stvar za gradnju panoramskog točka istakao da bi „postao obeležje grada i primamljiv za turiste“, dok je minus „ne baš preterano atraktivan pogled koji bi se sa njega pružao“. Ova atrakcija se prvi put spominje u javnosti, za razliku od planetarijuma koji, po svemu sudeći, više nije aktuelan.

Inače, na prostoru od, Jan Gel je predvideo sedam tematskih zona posvećenih nauci, sportu, zabavi, umetnosti… Uz panoramski točak mogli bi da budu izgrađena i nova filharmonija, akvarijum, gondola…

Ovaj deo Beograda bi u tom slučaju imao šetalište uz reku dugačko čak 2,9 kilometara, te mnoštvo dečjih igrališta, fudbalskih i košarkaških terena, teretana na otvorenom.

Naravno, za sada je ovo još samo u planovima.