Kakav je vaš bicikl?
Kakav je vaš bicikl?

Vaš bicikl i vi

Bicikl je zdravo, praktično i lepo prevozno sredstvo, svima dostupan rekvizit za rekreaciju, ali i predmet  koji može da postane odraz vaše kreativnosti i stila.

Upravo zbog toga danas predlažemo da se svojim biciklom pozabavite na sasvim nov način.

Najavimo najpre veliki beogradski biciklistički skup Kritična masa, 73. po redu, koji startuje u subotu 29. aprila u 16.30 časova na Trgu Republike. Predlažemo da se uključite. Možda ćete dok vozite i posmatrate druge dobiti i neke zanimljive ideje vezane za priču koja sledi.

Sezona najprijatnija za vožnju bicikla upravo počinje.

Za promenu (i lepše proleće, leto i jesen u Beogradu) napravite redizajn svog bicikla.

Pogledajte ga, najpre, dobro, i zapitajte se koliko odgovara vašim potrebama a, zašto da ne, i utisku koji želite da ostavite na druge. Bicikl nije automobil, pa mnogo toga sa malo sredstava možete uraditi.

Bicikl, na primer, možete sami da ofarbate. Na internetu ćete pronaći savete kako da to obavite najkvalitetnije, a ostatak zavisi od vaše mašte. Ukoliko niste vešti, neka vam majstor rasklopi bicikl i posle farbanja sklopi.

Partneri mogu da razmisle i o identičnom dizajnu i boji, naravno, originalnoj.

Farbanje bandaša i žica na točkovima ima interesantan efekat, ako je sa merom.

Natpis na ramu bicikla, inicijali i slično, može se napraviti uz upotrebu modela od samolepljive folije, koji će biti prosečen i poprskan sprejom, a folija zatim uklonjena.

Druga varijanta su samolepljivi plastičini tapeti, kojima možete na ravnim površinama postići neverovatne efekte, ili sami kreirati detalj (minijaturni tattoo motiv, na primer).

Ukoliko ste ljubitelj retro stila, čini se da je kombinacija najviše – od kožnog sedišta, trube, preko pletenih korpi od pruća, starinskih “bisaga” u kombinaciji kože i grubog platna…

Smislite potpuno originalnu nalepnicu za zvonce, koja će nešto značiti samo vama.

Za bicikl ćete u prodavnicama pronaći različite sitnice i opremu, od torbica i nosača za bocu (bidon) do kamera i ciklokompjutera koji mere parametre vožnje, ali mi predlažemo da vaš bicikl bude zaista jedinstven.

I, ukoliko nemate bicikl, za ovo leto ga obavezno nabavite.

Sa jeftinim polovnim biciklom imate još više mogućnosti za sopstvena dizajn rešenja.

Razmislite i da za sebe nabavite još jedan bicikl, koji će biti potpuna suprotnost onom koji već imate, i koji ćete koristiti u posebnim prilikama. Zašto da ne?

(danubeogradu.rs)