Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » BenQ MS527 – ozbiljno dobar poslovni projektor!

BenQ MS527 – ozbiljno dobar poslovni projektor!

Ako ste u potrazi za kvalitetnim biznis projektorom MS527 kompanije BenQ ne samo da je odlično rešenje kada je reč o kvalitetu slike, već se i lako montira i nije previše zahtevan za održavanje. Iznad svega u radu nije bučan, kao većina sličnih modela, a cena mu je više nego korektna za ono što nudi. U osnovi ovo je kompaktan projektor velikog potencijala…

Srce MS527 projektora čini DLP projekcioni sistem poslednje generacije, maksimalno operativna rezolucija od 800×600 dpi i osvetljnje od 3300 ANSI lumensa. Projektor nudi odnos stranica od 4:3, što je još uvek standard za ovakvu vrstu rešenja, kao i punu reprodukciju boja u spektru od 1.07 biliona kolorita. Hardverski gledano spada među manje potrošače energije zbog brojnih tehnoloških rešenja koja ga krase, a posebno je zanimljiv potencijalnim kupcima zbog svojih skromnih dimenzija i težine od svega 1.9 kilograma. Atraktivnost ovog projektora je i to što može da projektuje sliku jako velike dijagonale – 60″ do 300″, ali i to što donosi sjajnu konektivnost, pa ga je tako moguće povezati sa najrazličitijim izvorima video signala, uključujući i mobilne gedžete.

Tehnološki gledano MS527 je bar jednu klasu ispred sličnih konkurentskih rešenja jer ga je BenQ opremio sa izuzetno naprednim tehnologijama poput SmartEco tehnologije sa kojom je moguće uštedeti i do 70% energije u svim radnim modovima, čime se značajno produžava život lampe i generalno smanjuju troškovi energije i održavanja. SmartEco inteligentno smanjuje snagu napajanja lampe koristeći samo onoliko svetla koliko je zaista potrebno kako bi se dobio prikaz najbolje oštrine i detaljnosti. Tu je još i LampSave mod rada lampe osmišljen da dinamično prilagodi snagu napajanja lampe analizirajući osvetljenje sadržaja koji se prikazuje, čime se životni vek iste može produžiti i do 50%.

Od ostalih, bitnih tehnoloških unapređenja koje poseduje MS527 projekotor izdvajaju se još izuzetno mala potrošnja energije u stanju mirovanja (0.5W), puna podrška za Blu-ray Full HD 3D sadržaje čime se mogu projektovati i sve popularnije 3D prezentacije i prisustvo gotovih edu šablona zahvaljujući kojima učenici i posmtrači predavanja/prezentacije imaju utisak pune interaktivnosti sa projektorom tj. prezentacijom.

Kvalitet slike je svakako najjača osobina ovog projektora i tu se BenQ svojski potrudio da posmatraču maksimlano dočara vizuelni identitet prezentacija kroz besprekornu reprodukciju boja i odličnu detaljnost. Svi pigmenti su po testovima maksimlano verno reprodukovani, a kao što smo rekli detaljnost je maksimalno izbalansirana i uravnotežena što nije slučaj sa većinom sličnih rešenja na tržištu. Od prisustva izobličenja nema ni traga što se jasno može videti prilikom projektovanja nekih dinamičnijih video scena u višim rezolucijama. Generalni utisak što se kvaliteta tiče je da je BenQ odlično odradio posao. Jedino što zna da zasmeta je blago zamućivanje slike usled prisustva spoljne ili veštačke svetlosti, ali to je generalno mana većine poslovnih projektora. Jednostavnije rečeno, MS527 projektor voli mrak.

Sve u svemu MS527 je jedan zanimljiv i veoma lepo osmišljen poslovni projekotor koji nudi mnogo za malo uloženog novca. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na izlazni kvalitet slike koju nudi, kao i na jednostavnu i brzu montažnu kako na stone, tako i na zidne nosače. Velika prednost mu je i lako rukovanja, ali i činjenica da u radu proizvodi veoma malo buke. Na sve treba dodati i više nego pristojnu cenu zbog koje smo sigurni da će naći put do velikog broja kupaca.

Cena (sa PDV-om): 44.999,00 dinara

Kontakt: List

Jedan komentar

  1. koliko košta taj projektor.