Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Cvetni enterijer za dobro raspoloženje
Cvetni jastuk kao najjednostavnije osveženje
Cvetni jastuk kao najjednostavnije osveženje

Cvetni enterijer za dobro raspoloženje

Iz dana u dan postaje očigledno da nam ovogodišnje dugo toplo leto donosi sušu, pa kako je sve manje boja u prirodi, predlažemo njihovo unošenje u enterijer.

Nećemo ovoga puta konsultovati modne magazine i šta je in i out u uređenju doma za tekuću sezonu – cvetni dezeni sigurno prijaju svima, donose svežinu, popravljaju raspoloženje, čine da i stari nameštaj zablista… U vrelini vazduha koji dolazi spolja podsećaju na proleće, vreme kad smo jedva čekali svaki sunčan dan…

Evo nekoliko veoma jednostavnih predloga.

Postavite tapet sa cvetnim printom na deo zida ili u ugao, u dnevnoj sobi, predsoblju, kuhinji… Izaberite cvet koji se najbolje uklapa u postojeći ambijent. To može biti i neka neobična, ili za vas posebno značajna biljka.

Cvet sa samolepivog tapeta možete i da izrežete i zalepite, u zavisnosti od kvaliteta, oblika, veličine… na mesto gde će osvežiti prostor – na deo nameštaja, fioku, keramičku pločicu, abažur lampe… Kombinujte dezen sa tapeta na nov način tako što ćete ga pažljivo „krojiti“ skalpelom.

Napravite navlaku za jastuče, zavesu ili stolnjak od materijala sa cvetnim printom živih boja. Za bilo koju prostoriju, i obavezno za terasu. Nemojte, međutim, ni preterivati – jedan do dva detalja sasvim su dovoljni, što zavisi i od stila postojećeg nameštaja.

Prošetajte do prodavnice ili buvljaka i potražite neobičan porcelanski komad – dekorativnu ili posudu za upotrebu, sa cvetnom aplikacijom. Izdatak će biti minimalan, a atmosfera u stanu potpuno nova.

Cvećem pojedinih vrsta, kažu odgajivači, možete simbolično preneti i emocije – poznato je da ruže označavaju ljubav, crvene gladiole motivišu, beli ljiljani pročišćavaju, plave hortenzije umiruju, suncokreti donose sreću…

Cvetne motive uspešno možete uvesti i na radno mesto – ako ništa drugo, osvežite rokovnik zanimljivim cvetom ili listom.

Na kraju – još jedan predlog.

Kada ste poslednji put slikali vodenim bojama? Kupite ih i pokušajte da naslikate cvetni aranžman kakav biste želeli da vidite na zidu. To je bar lako. Izbor veličine cvetova, vrste, oblika i boja biće samo vaš i svakako ćete imati originalno delo.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.