Naslovna » Izlasci » Festivali » ArtLink festival mladih talenata
ArtLink festival, plakat za koncert Stefana Milenkovića
ArtLink festival, plakat za koncert Stefana Milenkovića

ArtLink festival mladih talenata

Četvrto izdanje Međunarodnog ArtLink festivala mladih talenata u oblasti klasične muzike najavljeno je za poslednju nedelju septembra i prvu nedelju oktobra.

Festival počinje u ponedeljak 25. septembra, koncertom proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića, na kome će Stefan izvesti integralno Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” zajedno sa ArtLink mladim virtuozima. Sa njim će iste večeri u izvođenju Bahovog duplog koncerta za dve violine nastupiti Una Stanić, laureat ArtLink nagrade.

Pijanista Pavle Krstić, dobitnik nagrade ArtLink najperspektivniji mladi muzički umetnik za 2016. godinu, nekadašnje “čudo od deteta”, a sada student prestižnog Univerziteta Mocarteum u Salcburgu, u klasi renomiranog pijaniste i pedagoga Pavela Gililova, promovisaće svoje CD izdanje resitalom u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda dan kasnije.

Prvi put u programu ovogodišnjeg ArtLink festivala mladih talenata publici će biti ponuđeno i jedno jazz veče, poslednjeg dana septembra, na kome će se predstaviti sjajni domaći mladi jazz muzičari, uz nemačkog jazz pijanistu Klausa Rejbela.

U nedelju 1. oktobra Matine koncertom u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine i programom kamerne muzike festival nudi u saradnji sa Centrom za muziku Kolarčeve zadužbine zanimljiv program uz slobodan ulaz.

U skladu sa ovogodišnjim sloganom “Na putu do zvezda” i svojom doslednom opredeljenošću da promoviše mlade talente i upoznaje srpsku muzičku scenu sa novim zvezdama na evropskom muzičkom nebu, ArtLink festival, u utorak, 3. oktobra predstavlja Fedora Rudina, francusko-ruskog violinistu. Jedan od najnadarenijih mladih koncertnih solista današnjice Fedor Rudin dobitnik je prvih nagrada na najpoznatijim međunarodnim violinskim takmičenjima Anri Marto, Rodolfo Lipicer i Aram Hačaturijan. Na ovom festivalskom koncertu sa programom francuske muzike, nastupiće u pratnji pijaniste Pavla Krstića.

ArtLink festival mladih talenata 8. oktobra zatvoriće, zajedničkim koncertom, trenutno najtraženiji čelista na svetu Ištvan Vardai i ArtLink mladi virtuozi. Ištvan Vardai, u sklopu ArtLink festivala pored koncerta održaće i majstorske radionice.

Program festivala sadrži seriju predavanja i majstorskih radionica za najmlađu publiku, koja će kroz ove programe imati priliku da se upozna sa umetnicima, načinom sviranja pojedinih instrumenata i bliže sa repertoarom koji će se izvoditi na festivalu.

Ulaznice su u prodaji na prodajnim mestima Eventima i blagajni Kolarčeve zadužbine.

Program

Ponedeljak, 25. septembar
Stefan Milenković i Art Link mladi virtuozi, Kolarčeva zadužbina. Otvaranje festivala.

Utorak, 26. septembar
Pavle Krstić, resital i promocija CD-a, Svečana sala Skupštine grada Beograda

Subota, 30. septembar
Jazz veče: Klaus Rajbel (Nemačka), klavir, Milos Čolović, kontrabas; u saradnji sa Ambasadom Nemačke.

Nedelja, 1. oktobar
Matine koncert u 11 h, kamerna muzika, Kolarčeva zadužbina

Utorak, 3. oktobar
Fedor Rudin, violina i Pavle Krstić, klavir, Svečana sala Skupštine grada Beograda; u saradnji sa Francuskim institutom.

Nedelja, 8. oktobar
Ištvan Vardai i Art Link mladi virtuozi, Kolarčeva zadužbina; u saradnji sa Mađarskim institutom “Balaši”

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.