Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » U narednih 100 dana…
Za 100 dana može se uraditi mnogo
Za 100 dana može se uraditi mnogo

U narednih 100 dana…

Današnji dan, 23. septembar, za planiranje je značajan i poseban – do kraja godine ostalo je tačno 100 dana, pa stručnjaci koji se bave motivacijom i drugi davaoci saveta širom sveta koriste priliku da se obrate javnosti.

Iako nismo među njima, prenosimo ponešto od toga i predlažemo da razmislite šta u narednih 100 dana u Beogradu možete da uradite, za sebe i druge.

Zašto baš 100 dana

Potreba da se skrene pažnja na jedan ovakav dan, koji po sebi ne znači mnogo, nastala je zbog poznate navike donošenja novogodišnjih odluka o ličnim promenama – i sveprisutne istine da se postavljeni ciljevi ne ostvaruju u planirano vreme i na predviđen način.

Trenutak je da to, ukoliko želimo, ispravimo i izbegnemo novo odlaganje, razočaranje, nezadovoljstvo…

Za 100 dana, uz dobar plan i disciplinu, može se uraditi mnogo – moguće je, na primer, pripremiti ispit na fakultetu, skinuti nekoliko kilograma, naučiti novu poslovnu veštinu, isplesti džemper za svakog člana porodice, steći dovoljno kondicije za (polu)maraton, položiti vozački ispit, oformiti i napuniti zanimljivim sadržajem sopstveni blog ili veb sajt…

Podsećamo na savete koji se daju početkom svake godine i predlažemo da ih primenite i sada, kada je 100 dana pred vama.

Odaberite cilj. Neka bude konkretan, realan, dakle dostižan, sa merljivim rezultatima

Cilj za vas treba da bude dovoljno vredan i da ga zaista, svim srcem želite. Zapitajte se, do detalja, zbog čega je važan, šta očekujete za sebe posle postizanja, pošto će vam motivacija biti glavni saveznik.

Odredite „prolazne tačke“ na kojima ćete ozbiljnije izmeriti postignuto. Možete da ih izabetere sami, ali neka glavne budu posle svakih 30 dana. Upišite te datume u kalendar.

Kalendar je važan – zapišite poslove koje treba obaviti, delom za ceo period unapred, a delom u međuvremenu. Odredite i dane za odmor i rasporedite ih pravilno. Sigurno ćete imati revizije, premeštanja i pomeranja, što nije loš znak. I izmene svedoče da ste angažovani na ostvarenju cilja.

Analizirajte napredak svakodnevno. Ukoliko posle izvesnog vremena zaključite da vam je potrebno više od 100 dana – odlično! Planirano ćete završiti u januaru! Imajte u vidu da se može dogoditi i suprotno – u tom slučaju dajte sebi dane odmora na kraju.

***

Do kraja godine ostalo je 100 dana, što je sasvim dovoljno za „velika dela“. Ono što je još značajnije – nema vremena za odlaganje kao na početku godine, kada izgovorom da „ima vremena…“ pravdamo neaktivnost.

Vaša 2017. godina može da bude najbolja moguća – na raspolaganju vam je još 100, 99, 98, 97 dana…

Započnite da je koristite aktivno i u punom dnevnom ritmu – odmah.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.