Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ben Kaplan u Domu omladine 19. oktobra

Ben Kaplan u Domu omladine 19. oktobra

Ben Kaplan (Ben Caplan) ili „kanadski trubadur“, kako ga zbog specifičnog stila i imidža nazivaju, održaće koncert u Domu omladine u četvrtak 19. oktobra.

Sa Kaplanom je na turneji u okviru koje obilazi i Balkan njegov bend Casual Smokers, a osim u Beogradu, u Srbiji će nastupiti u Novom Sadu, Senti, Jagodini i Nišu.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti po promotivnoj ceni od 500 dinara (ograničen kontingent) na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX, DD Tickets i u FELIX Shop-u, TC Sremska. Nakon toga, regularna pretprodajna cena do dana koncerta je 700 dinara, a na sam dan koncerta 900 dinara.

Nastup Bena Kaplana počinje u 21 čas.

Rođen 1986. godine, Kaplan je počeo da komponuje kada je imao 13, a već sa 19 godina započeo je karijeru nezavisnog umetnika. Nakon nekoliko godina intenzivnih turneja, u okviru kojih je održao više od hiljadu koncerata predstavljajući uspešni album prvenac „In the Time of the Great Remembering“ (2011), Ben Kaplan je u martu 2016. godine objavio svoj drugi album „Birds With Broken Wings“.

Album ‘Birds With Broken Wings’ producirao je hip-hop umetnik iz Montreala Džoš Dolgin (Josh Dolgin) dok je finalni miks uradio Reno Letang (Renaud Letang) koji je u dosadašnjoj karijeri sarađivao sa izvođačima kao što su Feist i Manu Chao. Na 12 pesama koje čine ovu ploču gostuje više od 35 muzičara i saradnika, a album je snimljen u periodu od tri intenzivne i produktivne sedmice, sa dnevnim sesijama koje su trajale i po deset sati.

“Sa ovom pločom hteo sam da stvaram u svim situacijama i sa svim ljudima sa kojima sam sanjao da sarađujem.” – kaže Kaplan – ”Želeo sam da istražim situacije koje verovatno ne bi mogle da se odsviraju uživo, ali predstavljaju uzbudljive mogućnosti u studiju.”

Sve ovo dovelo je do albuma na kome je Kaplan stvorio raznovrsnu muziku, mešajući čvrsti bluz stil, po kom je poznat, sa jednako zadivljujućim nežnim tonovima, ali i dalje zadržavajući mračnu stranu svojih kompozicija.

Iako je veoma različit od albuma prvenca, ultimativni fokus na „Birds With Broken Wings“ i dalje je na Kaplanovim vokalima i njegovom jedinstvenom stilu pisanja pesama i pripovedanja. Ben je sa ovim albumom već osvojio nekoliko prestižnih nagrada među kojima su i „Nova Scotia’s 2012 Entertainer of the Year“ kao i „The East Coast Music Award for Rising Star Recording of the Year for 2013.“. Ben Kaplan je do sada delio binu sa bendovima Grizzly Bear, Dirty Projectors, The Staves i Blondie. Takođe, nastupao je i na mnogim prestižnim festivalima, uključujući i koncert na Glastonbury festivalu 2013. godine.

(danubeogradu.rs)