Naslovna » Izlasci » Festivali » Hrabro po zdravlje, 2. i 3. novembra

Hrabro po zdravlje, 2. i 3. novembra

Jesenji festival zdravlja pod sloganom „Hrabro po zdravlje“ biće održan u četvrtak i petak, 2. i 3. novembra, u Domu Vojske Srbije, a dan kasnije, u Tržnom centru „Stadion”, i „Aleksandrija Dečji festival zdravlja”.

Posetioci 16. Jesenjeg festivala zdravlja bez zdravstvene knjižice i čekanja mogu da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme iz oblasti medicine, i posavetuju se sa eminentnim stručnjacima.

Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, etno sela, svi oni koji se bave zdravom ishranom…Za dž

Lekari domova zdravlja meriće pritisak posetiocima, a predstavnici „Plavog kruga” i Udruženja za prevenciju dijabetesa nivo šećera u krvi. Lekari „Sani optika” proveravaće vid i sluh. Biće održani i pregledi zuba. Oba dana od 17 do 20 sati moći će da se uradi spirometrija na štandu „Stadion medike”, odnosno građani će moći da provere kapacitet pluća. Nutricionisti će savetovati građane o zdravoj ishrani i određivaće im bodi-mas indeks. Psihijatri Klinike „Dr Laza Lazarević” radiće zainteresovanima testove na depresiju, anksioznost i demenciju. VMA će imati specijalni aparat koji „meri” sve parametre krvnog pritiska, a na njihovom štandu građani će moći da potpišu donorske kartice i podrže program transplantacije organa.

Na bini će biti predstavljen program „Kultura i zdravlje” sa velikim brojem predstava, nastupa baletskih klubova i kulturno-umetničkih društava, promocija knjiga lekara pisaca…    

– Tribine će imati mediji, instituti, zdravstvene ustanove, udruženja pacijenata… Posetioci će moći da obiđu štandove izlagača i posavetuju se sa njima o održavanju dobre forme, zdravstvenog stanja, pravilne ishrane, lepote i nege, bavljenju fizičkim aktivnostima. Građani ce moći da prisusvuju degustaciji zdravih proizvoda bez glutena koju će organizovati „Aleksandrija Fruška Gora“. Za školarce ćemo održati  tribinu o falsifikovanim lekovima, a biće predstavljen i projekat “Budućnost za 5”, sa ciljem osnaživanja mladih koji žele da se bave zdravstvenim delatnosima – kaže dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora Festivala zdravlja.

Glavni promoter festivala je dr Nada Macura.

Ulaz je besplatan.

Festival zdravlja je otvoren oba dana od 10.00 do 20.00.

U subotu 4. novembra, biće održan „Aleksandrija Dečji festival zdravlja” u Tržnom centru „Stadion”, od 11.00 do 20.00. Ulaz je, takođe, besplatan.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković