Naslovna » Izlasci » Muzika » Clubbing » Belexpocentar: Gramatik, prvi put u Beogradu

Belexpocentar: Gramatik, prvi put u Beogradu

U četvrtak 23. novembra od 20 časova Belexpocentar će biti mesto velike ekskluzivne žurke – svetski poznati muzičar i producent Gramatik, u okviru svoje evropske turneje, nastupa prvi put u Beogradu.

Na koncertu će mu se pridružiti i gosti – domaći funky/jazz sastav Gramophonedzie Live Experience i francuski elektro soul dvojac The Geek x VRV, a evo šta čuveni slovenački autor sa prebivalištem u Njujorku, Denis Jašarević aka Gramatik, najavljuje.

„Dolazim u Belexpocentar u sklopu turneje koja je moj omaž tehnici i Nikoli Tesli, u društvu svog prijatelja i gitaristе Adama. Sviraćemo probrane pesme iz moje celokupne diskografije, kako moju novu muziku, tako i stare hitove, od pre deset godina. Čućete i pesme koje su komponovali neki od mojih prijatelja, muzičari iz raznih zemalja. Biće to  fuzija moje muzike i nečega što privatno volim i slušam. Obećavam odličnu fank žurku”.

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji Blendera, nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, kao i putem prodajne mreže Gigstix, po ceni od 1790 dinara za parter i 2290 dinara za VIP.

Gramatik se, inače, nalazi na dvomesečnoj evropskoj turneji pod nazivom RE: COIL Tour LIVE, u toku koje predstavlja novi EP Re: Coil Part I, koji sadrži šest numera, uključujući i prethodno izdate singlove Recovery sa Erik Krasnom, Voyager Twins sa Galaktik Marvelom i Aymo sa Balkan Bumpom i Talib Kvelijem. Pored već objavljenih pesama EP sadrži i nove numere Future Crypto sa Branksom, Goldilocks Enigma sa Anomaliem i Halcyon. Ovaj EP predstavlja Gramatikov karakterističan stil: duboke bas linije, gitaru i prepoznatljiv dizajn zvuka, dok istovremeno istražuje i neke nove uticaje.

Pod uticajem hip hopa i različitih žanrova elektronske muzike, Gramatik je izgradio stil koji ga je izdvojio na muzičkoj sceni i doneo mu svetsku popularnost, kao i nominaciju za evropsku MTV nagradu.

Od 2008. godine, kada se zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom preselio u Njujork, izdao je devet studijskih albuma, četiri EP-ja, veliki broj singlova i remiksa, a 2013. godine je osnovao sopstvenu izdavačku kuću Lowtemp Recordings, koja sarađuje sa umetnicima iz celog sveta. Njegovi najznačajniji radovi su albumi The Age of Reason (2014) i Epigram (2016). Publici u Srbiji prvi put se predstavio na prošlogodišnjem nastupu na Main Stage-u EXIT Festivala.

Devetočlani bend Gramophonedzie Live Experience, nastao 2014. godine, okuplja neke od najboljih muzičara iz Srbije. Pored  DJ-a i vokala, zastupljeni su instrumenti: bubanj, gitara, saksofon, klavijature i perkusije. Kako bi stvorili jedinstveno muzičko iskustvo, prave fuziju elektronske i žive muzike i samim tim ruše muzičke barijere.

The Geek x VRV nose epitete „novi prinčevi ektrosoula“ i „sledeća velika stvar u elektrosoul muzici“. Dovoljno da publika poželi da ih upozna.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.