Naslovna » Turizam » Volim Beograd » Beogradska tvrđava: Turistička sezona 2018.
Beogradska tvrđava: Jura avantura
Beogradska tvrđava: Jura avantura

Beogradska tvrđava: Turistička sezona 2018.

Posle zimske pauze, JP „Beogradska tvrđava“ od 30. marta otvara novu turističku sezonu za Beograđane i goste prestonice.

Svih sedam objekata na Beogradskoj tvrđavi ponovo će biti dostupni za posetioce, a od vikenda počinje i nova sezona u Dino parku.

Jura avantura

Park dinosaurusa u prirodnoj veličini „Jura avantura“, na istoj lokaciji kao i prethodnih godina (kod Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi), dočekaće mališane željne avantura i novih saznanja.

Više od 35 replika, među kojima su i pokretni reptili iz praistorije koji ispuštaju zvuke, biće ponovo dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana. U pratnji animatora, deca će se zabaviti i naučiti mnogo toga o ovim velikim i uzbudljivim bićima i vremenu u kom su živeli.

Osim uživanja u dinosaurusima, „Jura avantura“ nudi i dodatne sadržaje (igraonica na otvorenom, istraživanje i otkopavanje fosilnih ostataka).

Park će biti otvoren svakodnevno, od 10.00 do 20.00, a tokom sezone u njemu će biti organizovane i brojne tematske radionice, predavanja i predstave.

Cene ulaznica iste su kao i prošle godine: 350 dinara za odrasle i 250 dinara za decu do 15 godina; za mališane do dve godine ulaz je besplatan.

Beogradska tvrđava: Sedam centara

Ulaznice za sedam objekata (Kula Nebojša, Veliki barutni magacin, Bunker, Rimski bunar, Kazamati, Sahat-kula i Stambol kapija) mogu se kupiti na prodajnim mestima na Beogradskoj tvrđavi, u Galeriji Stambol kapije i u Kuli Nebojša.

Kao i tokom prethodnih sezona, u svakom od otvorenih objekta posetioce će čekati prezenteri JP „Beogradska tvrđava“, koji će ih upoznati sa objektima, istorijskim okolnostima i razlozima njihovog nastanka, kao i sa postavkom koja se nalazi u njima.

Osim pojedinačnih karata, JP „Beogradska tvrđava“ nudi posetiocima i kupovinu objedinjene ulaznice za pet objekata na Beogradskoj tvrđavi (Kula Nebojša, Sahat-kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin i Vojni bunker) po ceni od 450 dinara (puna cena za pet pojedinačnih karata je 700 dinara), a za studente, đake i penzionere cena je 350 dinara.

Objedinjena ulaznica nije vremenski ograničena i ne podrazumeva posetu svim objektima u istom danu.

Sahat-kula, Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Vojni bunker, Kazamati Vojnog muzeja i Stambol kapija otvoreni su svakodnevno od 11.00 do 19.00, a Kula Nebojša radi od srede do nedelje od 11.00 do 19.00.

Dodatne informacije: 011/2620-685. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.

Jedan komentar

  1. Beogradska tvrdjava i park Kalemegdan su i dalje No.1 znamenitosti za posetu turista koji dolaze u sve većem broju u Beograd. Ono što me raduje jeste da Beograd može da ponudi i alternativne znamenitosti poput street arta, nezavisnih galerija, arhitekture, odlične gastonomske ponude za koje su turisti vrlo zainteresovani.

    http://stillinbelgrade.com/category/still-in-belgrade-city-tours/walking-tours-belgrade/